• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu za 2022. godinu

Francuski fudbaler Karim Benzema zasluženo je osvojio priznanje za najboljeg fudbalera na svijetu u prethodnoj sezoni!

 Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu za 2022. godinu Izvor: Profimedia

Najbolji fudbaler planete za prethodnu godinu - Karim Benzema! Francuski fudbaler zasluženo je stigao do najbitnijeg fudbalskog priznanja, a pehar mu je u ruke dao prethodni francuski igrač kojem je to pošlo za nogom. Zinedin Zidan, nekadašnji trener Benzeme u Realu, predao je trofej čovjeku koji je prethodne sezone bio najbolji.

Odmah iza Benzeme ostali su Sadio Mane, Kevin de Brujne i Robert Levandovski, ali dobro obaviješteni izvori kažu da je Karim ubjedljivo slavio. Svakako, u narednim danima saznaće se i kolika je razlika bila u odnosu na konkurente, mada je teško zamisliti da je osvajač Primere i Lige šampiona imao ozbiljniju konkurenciju u ovom izboru.

Što se tiče tema koje nas najviše zanimaju, Dušan Vlahović je veoma visokom plasiran. Na kraju je srpski napadač završio na diobi 17. pozicije sa Dijazom iz Liverpula i Kazemirom iz Reala, za jednu poziciju ispred Kristijana Ronalda. Najveći rival Portugalca nije se našao ni u izboru za ovu sezonu, pa Lionel Mesi nije imao priliku da stigne do svoje osme Zlatne lopte.

Možda će vas zanimati

22:15

Konačan plasman!

Već znamo da je Karim Benzema najbolji, a kako izgleda ostatak liste?

  • 4. mjesto - Robert Levandovski
  • 3. mjesto - Kevin de Brujne
  • 2. mjesto - Sadio Mane
  • 1. mjesto - KARIM BENZEMA
22:05

24 godine kasnije...

Osvajač trofeja iz 1998. godine predao je trofej novom vlasniku, zemljaku i napadaču kojeg je trenirao u Realu.

21:55

KARIM BENZEMA!

Sve je jasno - Karim Benzema je najbolji fudbaler na svijetu za prethodnu sezonu! Fudbalski navijači širom svijeta mogu da kažu samo jednu riječ: ZASLUŽENO!

21:50

Najbolji klub, a nije Real?!

Iako su u prethodnoj sezoni dominantno osvojili Primeru i spektakularno stigli do trofeja u Ligi šampiona nakon brojnih preokreta, ova nagrada im je izmakla. Za najbolji fudbalski klub u prethodnoj sezoni proglašen je Mančester siti!

21:35

Nagrada ide i u Real!

Tibo Kurtoa je bio nevjerovatan u finalu Lige šampiona i da pored tog meča nije radio ništa drugo bio bi u konkurencij iza trofej. Ovako, zbog svega što je prikazivao među stativama madridskog kluba, on je najbolji golman svijeta i osvajač trofeja koji nosi ime po Lavu Jašinu.

21:30

Sužava se izbor!

U ovogodišnjem izboru za najboljeg fudbalera planete otkriveno je još šest pozicija i sada ostaje da saznamo samo konačan poredak petorice najboljih!

  • 10. mjesto - Erling holand
  • 9. mjesto - Luka Modrić
  • 8. mjesto - Vinisijus Žunior
  • 7. mjesto - Tibo Kurtoa
  • 6. mjesto - Kilijan Mbape
  • 5. mjesto - Mohamed Salah
21:20

Robert Levandovski!

Kao i prošle godine, Robert Levandovski dobitnik je trofeja "Gerd Miler" namijenjenog najboljem strijelcu u prethodnoj sezoni. On je dominirao Bundesligom sa 41 postignutim golom, a na kraju sezone preselio se u Barselonu.

21:05

Najbolja fudbalerka - Puteljas!

Drugu godinu uzastopno, najbolja fudbalerka svijeta je Alesija Puteljas!

20:55

Sadio Mane!

Senegalski fudbaler koji je ovog ljeta iz Liverpula prešao u Bajern Minhen prvi je dobitnik nagrade Sokrates koja nosi ime po slavnom brazilskom fudbaleru. Ova nagrada uvedena je 2022. godine, a dodjeljuje se klubu, fudbaleru ili nekoj drugoj ličnosti koja se isticala svojim humanitarnim radom. Mane je prethodnih godina uložio ogroman novac kako bi ljudi u njegovom rodnom selu imali najbolje uslove za obrazovanje, liječenje i bavljenje sportom.

20:50

Trofej stigao formulom!

Vozač Formule 1 Esteban Okon stigao je na ceremoniju dodjele Zlatne lopte i u svom bolidu donio trofej! U vozilu sa kojim se inače takmiči za Alpinu, Okon je stigao tačno pred crveni tepih, a zatim sa dragocjenim peharom u rukama prošetao ka medijima.

20:45

Najbolji mladi igrač - Gavi!

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo i prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg mladog igrača Pedri zajedno su otvorili prvu kovertu za večeras. Dobitnik "Kopa trofeja" je Gavi, vezni fudbaler Barselone koji je stvarno ostavljao dobar utisak tokom čitave sezone.

20:40

Tri promijenjena pravila!

Veoma je važno da znate koja TRI PRAVILA su promijenjena za ovogodišnji izbor.

20:30

Voditelji!

Večerašnju ceremoniju vodiće dobro uigrani tandem - Didije Drogba i Sandi Eriber.

Izvor: Instagram/sandyheribert/printscreen
20:20

Zvižduci Mbapeu!

Skandal pred ceremoniju, Francuzi nisu oduševljeno dočekali Kilijana Mbapea.

20:05

Stigao favorit!

Karim Benzema je na ceremoni, a gotovo čitav svijet očekuje da njemu pripadne ovo priznanje!

19:50

Luka Modrić!

Da i fudbaler sa Balkana može da bude najbolji na svijetu potvrdio je Luka Modrić, koji je 2018. godine završio ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Vezni fudbaler Real Madrida tako je prekinuo niz dvojice najboljih u fudbalskoj istoriji i postao prvi čovjek nakon Rikarda Kake (2007) koji im je "ukrao" priznanje.

Izvor: Profimedia
19:40

Naši u konkurenciji!

Priznanje se dodjeljuje od 1956. godine kada ga je osvojio legendarni Englez Stenli Metjuz, a tokom decenija su i neki fudbaleri sa naših prostora bili blizu trofeja. Davne 1968. godine trećeplasirani je bio legendardni Dragan Džajić, jedno od najboljih lijevih krila u fudbalskoj istoriji!

U godini u kojoj je Crvena zvezda pokorila Evropu, dvojica njenih fudbalera podijelili su drugo mjesto sa Lotarom Mateusom. Ubjedljivo je slavio Žan-Pjer Papen, a odmah iza njega našli su se reprezentativci tadašnje Jugoslavije, Dejan Savićević i Darko Pančev.

19:30

Najviše trofej - Lionel Mesi!

Prošlogodišnji šampion i fudbaler kojeg ove godine nema među kandidatima rekorder je po broju osvojenih priznanja. Lionel Mesi sedam puta osvajao je Zlatnu loptu, pet puta bio drugoplasirani u ovom izboru, a jednom je završio i na najnižoj stepenici podijuma.

Izvor: Profimedia
19:20

Najviše nominacija - Kristijano Ronaldo!

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo čak 18 puta bio je nominovan za Zlatnu loptu, što je rekord! On je čak 12 puta završio na podijumu - jednom je bio trećeplasirani, šest puta je osvojio drugo mjesto, a pet puta proglašen za najboljeg fudbalera planete!

Izvor: Instagram/Cristiano/Printscreen
19:10

Dušan Vlahović - 17. na svijetu!

Pohvalio se tim podatkom i Fudbalski savez Srbije!

19:00

Do Top10!

U ovom trenutku zna se raspored svih igrača do desetorice najboljih. Engleski napadač Hari Kejn zauzeo je 21. poziciju, a jedno mjesto ispred njega je legendarni Kristijano Ronaldo. Mjesto broj 17 dijele Luis Dijaz, Kazemiro i Dušan Vlahović, dok je ispred njih Virdžil van Dajk.

Rafael Leao i Fabinjo podelili su 14. mjesto u izboru, za jedno mjesto bolji je Sebastijan Ale, dok su ispred njega Rijad Marez i Hjung-Min Son.

Izvor: Profimedia/Federico Tardito/Insidefoto
18:55

Trojica su 22.

Trojica fudbalera koji igraju u engleskim klubovima podijelili su 22. mjesto u ovogodišnjem izboru. Na toj poziciji nalaze se Sitijevi Bernardo Silva i Fil Foden, kao i Aleksander-Arnold iz Liverpula.

18:50

Top 25!

Čak šestorica fudbalera podijelili su 25. mjesto u ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu. To su:

  • Darvin Nunjez (Benfika, Liverpul)
  • Kristofer Nkunku (RB Lajpcig)
  • Žoao Kanselo (Mančester siti)
  • Antonio Ridiger (Čelsi, Real Madrid)
  • Majk Manjan (Lil, Milan)
  • Džošua Kimih (Bajern)
18:45

Dobro veče!

Večeras od 20.30 dobićemo novog osvajača Zlatne lopte, najprestižnijeg priznanja u današnjem fudbalu. Ostanite uz MONDO i u tekstualnom prenosu ispratite čitavu ceremoniju koja će biti održana u Parizu.

UKRATKO

  • Benzema je najbolji!
  • Vlahović završio u vrhu!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije