• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal pred brazilske izbore zbog Nejmara: Predsjednik obećao da će fudbaleru da oprosti milione duga!

Autor Haris Krhalić

Nejmar je javno podržao Žaira Bolsonara na izborima u Brazilu kako bi mu on oprostio milione poreskog duga!

 Kandidat za predsjednika Brazila obećao oprost duga Nejmaru za podršku Izvor: YouTube/printscreen/Al Jazeera English/Profimedia

Nejmar ređa skandal za skandalom! On se u Španiji još sudi oko svog prelaska u Barselonu 2013. godine, koji je pod velikom sumnjom. Nedavno je jedna firma tražila 195.000.000 evra odštete jer smatra da je oštećena pošto je posjedovala dio prava na Nejmara, a sada je jedan od najvećih političara u istoriji ove velike južnoameričke države lično napao najveću zvijezdu reprezentacije.

Nekadašnji ljevičarski predsjednik Brazula Ignasio Lula da Silva je javno rekao da je Nejmar podržao ekstremnog desničara bliskog vladi Sjedinjenih Američkih Država Žaira Bolsonara pred ove izbore iz lične koristi. Prema navodioa Lule Nejmar je pristao da učestvuje u Bolsonarovoj kampanji zato što mu je njegova partija obećala otpisivanje ogromnih dugova za porez koje ima u domovini. 

Brazilska trka za vlast će biti gotova krajem mjeseca i nekadašnji predsjednik Lula da Silva želi da se vrati na vlast i zbaci Žaira Bolsonara koji vlada od 2019. godine kada je zamijenio Mišela Temera na čelu države. Prije toga vladala je Dilma Rusef, nasljednica Lule, koja je pala sa vlasti nakon korupcionog skandala vezanog za Petrobras, brazilsku naftnu kompaniju, a za koji je kasnije otkriveno da je uglavnom namješten. 

Ostaje da se vidi da li su ovo samo predizborne igre između dva kandidata, ali poznato je da je Bolsonaro svojim zakonodavstvom i postupcima uglavnom ugađao krupnom kapitalu i najbogatijima. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC