• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan igra za evropsko proljeće i "ovjeru" prvog mjesta! Petrić će sa ovih 11 htjeti da završi sve u Francuskoj!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred Partizanom je važnih 90 minuta fudbala u Nici. Pobjedom će ući u nokaut fazu Konferencijske lige sa prvog mjesta.

 Sastav Partizana za meč sa Nicom Izvor: MN PRESS

Partizan u četvrtak od 18.45 igra protiv Nice u Francuskoj i ima veliku šansu da pobjedom "ovjeri" prvo mjesto u grupi Konferencijske lige. Uz plasman u nokaut fazu, imaće direktnu kartu za šesnaestinu finala i priliku da narednog četvrtka protiv Slovackog pred praznim tribinama u Humskoj odigra revijalnu, a ipak evropsku utakmicu.

Ipak, kao što je i trener Gordan Petrić rekao, sav fokus crno-bijelih trenutno je usmjeren isključivo ka meču na stadionu "Alijanc rivijera" (kapaciteta 36.000 mjesta), u kojem bi srpski tim mogao da osvoji ogromna tri boda, a čini se da je jasno u kom sastavu će pokušati to da uradi.

Uz podrazumijevanje da će golman biti Aleksandar Popović, defanziva će morati da pretrpi adaptaciju jer je desni bek Aleksandar Filipović ostao u Beogradu zbog povrede. Očekuje se da njegovo mjesto "uskoči" Marko Živković, koji je u meču protiv Javora ofanzivno bio veoma zapažen (pogodio prečku i dao gol glavom), a čini se da je jasno da će ostatak defanzive činiti štoperi Svetozar Marković i Igor Vujačić, kao i lijevi bek Slobodan Urošević, koji je takođe bio strijelac u nedjelju.

Izvor: MN PRESS

Kada je u pitanju vezni red, borbenom Kristijanu Beliću bi partner mogao da bude Hamidu Traore, jer je pretpostavka da će Petrić povjeriti njemu važnu ulogu prije nego Ljubomiru Fejsi, koji je sa saigračima "proklizao" u nedjeljnom kiksu protiv Javora i nije ostavio dobar utisak. Da je Patrik Andrade spreman i da je u Francuskoj, ne bi postojala dilema oko toga ko će igrati uz Belića, ali ovako, Petrić će biti prinuđen da kombinuje.

U ofanzivnom dijelu se podrazumijeva da će ključnu ulogu igrati Bibras Natho, "mozak" igre crno-bijelih, ispred koga će dejstvovati Fuseni Dijabate na jednoj strani, Kvinsi Menig na drugoj, a ispred njih Rikardo, koji je dao važan gol protiv Kelna i u Francuskoj će sigurno izaći sa dodatnim motivom poslije promašaja u kiksu protiv Javora.

Zbog svega navedenog, očekuje se da za Partizan igraju Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC