• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrićev Partizan će igrati kako hoće, a Nica nek vidi! Crno-bijeli dolaze po evropsko proljeće

Autor Haris Krhalić

Partizan od 18:45 juri prolazak dalje u Evropi, a za to mu možda neće biti neophodna ni pobjeda!

 Nica Partizan Mondo najava Izvor: MN PRESS

Crno-bijeli su u prvenstvu kiksnuli i odigrali 3:3 sa Javorom, ali odmah poslije tog meča šef struke Partizana Gordan Petrić objasnio je kako nema nikakve bojazni da će se slabija igra u prvenstvu prenijeti na Ligu konferenicja.

Tu je Partizan nakon dvije veličanstvene pobjede nad Kelnom stigao do prvog mjesta na tabeli i ima osam bodova, a nije mala stvar ni to što ekipa nema poraz u četiri evropska sureta!

"Ja mislim da su oni ušli u taj neki film da moraju da se ponavljaju. Večeras se nismo ponovili, nismo odigrali kako možemo i ne vjerujem da će u sljedećoj utakmici da se vrate na staro. Oni su prošli sve to, bože moj, nova utakmica u četvrtak", rekao je poslije Javora Petrić i odmah se koncentrisao na Nicu!

KO JE RIVAL I ŠTA MU FALI!

Partizan je na svom terenu odigrao 1:1 sa Nicom, koja je pred početak ove grupe bila viđena kao najveći favorit za prvo mjesto i sigurna u narednoj fazi. Ipak francuski tim igra jako promjenljivo i ima samo dvije pobjede u posljednjih deset mečeva. Jednu u prvenstvu kada su pobijedili Trou sa 3:2 i jednu minimalnu 1:0 nad Slovackim u Evropi.

Očekivalo se da u prethodnom meču savladaju Slovacko, ali ih je češki tim rutinski dobio i sada su u nezgodnom položaju. Partizan ima osam bodova, Nica pet, Keln i Slovacko koji igraju drugi meč po četiri i Francuzima samo pobjeda garantuje da će ostati na mjestu koje vodi dalje u nokaut fazu i nakon meča sa Partizanom.

Neće biti ni kompletni, pa će tako u napadu nedostajati Delpor kao i Diop, krilni napadač koji je u pobjedi nad Slovackim u prvom dijelu grupne faze dao gol, a u defanzivi nedostaju startni štoper i nekadašnji fudbaler Barselone Žan Kler Todibo kao i lijevi bek Lotomba.

PARTIZAN MOŽE KAKO HOĆE!

Izvor: MN PRESS

Crno-bijelima će nedostajati Aleksandar Filipović, ali se čini da je zamjena spremna. Marko Živković je odigrao odličan meč protiv Javora, prije svega je napadački prijetio rivalu, pa bi možda dobio prednost i da Filipović nije povrijeđen.

Nema ni Andradea, ali sjajne igre Kristijana Belića i solidne partije Hamidua Traorea ubijedile su navijače da Andrade neće nedostajati. Napred se očekuju sjajni Fuseni Dijabate, lider ekipe Bibars Natho, Menig na drugom krilu i naravno najbolji strijelac Rikardo u špicu. Ovako: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Igra na strani Partizan i to će biti nezgodno, ali kako kaže Gordan Petrić, sada njegovi igrači mogu da stoje kako god hoće!

"Već smo odigrali neriješeno u Beogradu 1:1, sutra će biti totalno drugačije, zato što smo mi sada prvi na tabeli i imamo prednost u odnosu na Nicu, pa možemo u ovoj utakmici da stojimo na terenu kako mi hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nekoj nervozi, već da budu rasterećeni, na maksimumu i da uživaju", jasan je bio Petrić.

Od 18:45 Partizan ima šansu da izbori proljeće u Evropi, ne samo za sebe nego i za Srbiju i koeficijent Superlige. To bi mogao da uradi i bez pobjede, a ukoliko pobijedi – nema dileme ne samo da je prošao dalje nego da je i Partizan to zaslužio.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC