• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditeljima ne daje nimalo novca: Šokantno saznanje o fudbalskoj zvijezdi - "Otac je za njega mrtav"

Autor Dragan Šutvić

Mladi napadač Dortmunda će tokom karijere zaraditi milione i milione, ali sa roditeljima to neće podijeliti pošto su u svađi. Ne želi da im pomogne ni dok gube krov nad glavom.

 igrač borusije u svađi sa roditeljima  Izvor: Profimedia/Ralf Ibing / firo Sportphoto / DPPI

Mladi njemački fudbaler Jusufa Mukoko privukao je pažnju na sebe još kao 15-godišnjak. Tada ga je Dortmund registrovao za Ligu šampiona i nije dugo čekao na seniorski debi, a mnogi vjeruju da će biti dio i reprezentacije Nemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru iako će tek na "otvaranju" turnira postati punoljetan.

Igra vrlo dobro za "milionere" ove sezone (četiri gola i pet asistencija), međutim koliko god da mu karijera "cvjeta" - ima probleme na privatnom, porodičnom planu.

Možda će vas zanimati

"Bild" piše da je u svađi sa roditeljima i ostatkom svoje porodice, pošto smatra da su pohlepni i žele samo novac od njega, dok s druge strane otac i majka za sve krive njegovog agenta.

Mladi fudbaler navodno već dvije godine ne razgovara sa ocem i majkom, a ako im ne pomogne - živjeće na ulici. Imaju rok da do 10. novembra plate milion evra za kuću u Hamburgu, a Jusufa ne želi da im pomogne iako će tokom karijere zaraditi ko zna koliki novac. Štaviše, iako nije potpisao ni profesionalni ugovor sa Dortmundom, odavno ima već sponzorski sa "Najkijem" koji je vrijedan oko deset miliona evra.

Mukoko ne želi ni da produži ugovor sa Dortmundom (ističe 2023. godine) upravo jer nije punoljetan i potrebna mu je saglasnost roditelja, a koji su do sada "upravljali" njegovim novcem i očigledno ga tjerali u trošak koji nije želio.

Talentovani fudbaler je rođen inače u kamerunskom Jaundeu i do 10. godine živio je s bakom i dedom. Potom se preselio u Hamburg kod oca Džozefa, koji je od devedesetih u Njemačkoj i ima njihovo državljanstvo, a odmah ga je upisao na fudbal koji je trenirao i na ulici u Kamerunu. Bio je nevjerovatan u mlađim kategorijama Sent Paulija i odmah ga je primijetio i Dortmund u čijim mlađim kategorijama je uvijek igrao protiv generaciju-dvije starijih igrača.

Prvi gol u Bundesligi postigao je sa 16 godina i 28 dana, što je rekord, a mladi napadač je za prvi tim već odigrao 54 utakmice i zabilježio devet golova i sedam asistencija. Vjeruje se da bi mogao da bude nova "zlatna koka" Dortmunda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC