• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tjeri Anri? Nije on bio moj nivo, a ni Anelkin: Slavni igrač Barselone "ponizio" bivšeg saigrača, još je ljut!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zajedno su bili dio slavne generacije Barselone, ali treneri su uvijek preferirali Anrija.

 Samjuel Eto ne cijeni Tjerija Anrija Izvor: Profimedia

Samjuel Eto izgleda da još nije oprostio Tjeriju Anriju što mu je "ukrao mjesto" u Barseloni. Dvojica fantastičnnih napadača igrala su zajedno samo dvije sezone, prije nego što je Pep Gvardiola odlučio da se odrekne Kamerunca kako bi dobio Zlatana Ibrahimovića, a i deceniju kasnije ova "nepravda" boli sjajnog golgetera. Odavno je Eto isticao da je potcijenjen i da je najbolji afrički fudbaler u ovom vijeku, a kada mu nisu povjerovali - počeo je da se ističe izjavama.

Tako je u razgovoru za jedan dokumentarni film "pecnuo" Tjerija Anrija za koga je rekao da nije bio na njegovom nivou, odnosno čak ni na nivou Nikole Anelke, nekadašnjeg napadača Arsenala, Pari Sen Žermena, Čelsija, Real Madrida...

"Mislim da Tjeri Anri nije bio ni na nivou Nikole Anelke. Bio je dobar, ali... Poznajem sve te igrače, više cijenim neke druge, barem one koji su bili na mom nivou. On nije", rekao je bez ikakvog ustručavanja Samjuel Eto, što možda i neće iznenaditi mnoge kada se sjete njegove izjave o Mesiju od prošle godine.

"Mesi je igrao sa mnom, nisam ja igrao s Mesijem. U moje vrijeme je Mesi igrao sa mnom i to je bilo potpuno drugačije nego sada", rekao je tada Eto, ali nije jasno da li je bio sarkastičan.

Eto je ponikao u Real Madridu, ali nikada nije dobio šansu u ovom klubu, pa je preko sjajnih igara za Majorku stigao do poziva Barselone. Postigao je 130 golova za Katalonce u pet sezona, osvojio dvije Lige šampiona, ali se nije uklapao u planove Pepa Gvardiole koji je poželio da ga zamijeni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC