• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda Monako Liga Evrope

Kraj evropske avanture za Crvenu zvezdu već u grupnoj fazi.

 Crvena zvezda Monako Liga Evrope Izvor: Profimedia

Kraj evropskih snova za ovu sezonu - Crvena zvezda je eliminisana u grupnoj fazi Lige Evrope. Ubjedljiv poraz na gostovanju Monaku (4:1) posljednji je evropski meč srpskog šampiona u tekućoj sezoni, pa sada izabranici Miloša Milojevića mogu da se okrenu obavezama u dva domaća takmičenja.

Utakmica na stadionu "Luj Drugi" bila je prilično jednolična i nije Zvezdi donijela mnogo razloga za optimizma. Već na samom startu Kevin Foland postigao je prvi od svoja tri gola, nakon strašne greške Milana Borjana. Pored golmana griješili su i ostali defanzivci pa je tako Nemanja Milunović malo kasnije "namjestio" novi opasan pokušaj domaćem timu. Kevin Foland je iskoristio i taj poklon i u 27. minut je već bilo 2:0!

Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor, a i nastavak je počeo košmarno. Golovin se poigravao sa defanzivcima u kaznenom prostoru, a loptu koju je uputio ka praznoj mreži u gol je zakucao Milan Rodić. Bio je to samo nastavak košmarne noći za odrambene igrače Zvezde, koji su prečesto častili domaće fudbalere. Gelor Kanga je dao nadu, pogodak Aleksandra Pešića koji je poništen zbog ofsajda donio bi dramu, ali na kraju je Foland postavio konačnih 4:1!

U nokaut fazu Lige Evrope kao prvoplasirani tim ide Ferencvaroš, Monako će sačekati rivala iz Lige šampiona, a Trabzon se seli u nokaut fazu Konferencijske lige.

Možda će vas zanimati

20:34

KRAJ - 4:1!

Crvena zvezda je ubedljivo poražena na gostovanju Monaku i takmičenje u Evropi završila je u grupnoj fazi. Junak pobede tima koji se takmiči u francuskom prvenstvu bio je trostruki strelac Kevin Foland, dok je mrežu Milana Borjana zatresao i Milan Rodić. Nadu srpskom timu, ali samo kratkotrajnu, dao je Gelor Kanga pogotkom sa bele tačke.

Pogledajte detalje sa meča:

20:28

87. minut - GOOOL, Foland!

Het-trik Kevina Folanda, nemačkog internacionalca koji godinama igra za Monako. Ovog puta je kretnjom prevario Milunovića, "odlepio" od defanzivca i lako savladao Milana Borjana.

20:25

85. minut - Poslednja izmena Zvezde!

Umesto Rodića koji je bio veoma slab danas na terenu je Irakli Azarov.

20:13

Pogledajte gol Zvezde!

Ovako je Gelor Kanga smanjio zaostatak crveno-belih, koji večeras igraju u plavim dresovima:

Četvrti gol na meču Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:11

71. minut - Dvostruka izmena Zvezde!

Umesto Bukarija i Kange na terenu su Ibrahim Mustafa i El Fardu Ben.

20:09

68. minut - Ofsajd!

Pogodio je Aleksandar Pešić nakon sjajne akcije Crvene zvezde, ali je pre pogotka bio u nedozvoljenoj poziciji. Gol koji bi uneo dramu u meč na stadionu "Luj Drugi" neće biti priznat!

20:05

63. minut - Žuti karton i za Kangu!

Vezni fudbaler Crvene zvezde bio je veoma neoprezan na sredini terena, pa i on sada ima javnu opomenu.

20:03

62. minut - Žuti karton za Srnića!

Još jedna opomena u redovima Crvene zvezde.

20:01

60. minut - Izmena u Zvezdi!

Druga promena koju pravi Miloš Milojević. Umesto Kataija na terenu je Kings Kangva.

19:55

54. minut - GOOOL, Kanga!

Uspeo je Gelor Kanga da postigne gol sa bele tačke i smanji rezultatski zaostatak. Ima li Zvezda snage da se vrati u ovaj meč?

19:55

54. minut - Penal za Zvezdu!

Badiašil je opasno uklizao na Mirka Ivanića, a sudija odmah pokazao na belu tačku!

19:52

50. minut - GOOOL, autogol Rodića!

Nastavlja se katastrofa Crvene zvezde u Monaku. Prvi opasan napad domaćeg tima i sada je 3:0! Golovin se poigravao po levoj strani i sjajno je prošao Erakovića, a Rodić je loptu koja je prelazila preko mreže zakucao u gol dok je pokušavao da spreči pogodak...

19:46

46. minut - Nastavljamo!

Prvi napad u drugom delu meča ima domaći tim. Ostaje još 45 minuta fudbala i nade za Zvezdu.

19:45

Izmena u Zvezdi!

Umesto Stefana Mitrovića na terenu je Salvoljub Srnić.

19:32

POLUVREME - 2:0!

Vodi Monako, a prednost domaćeg tima mogla je da bude i ubedljivija. Tokom većeg dela meča igralo se pred golom Milana Borjana, koji je jedan od krivaca za bledu partiju Zvezde. Kod prvog gola domaćina pogrešio je upravo čuvar mreže srpskog tima, a za drugi je najveći krivac Nemanja Milunović koji je loše intervenisao glavom.

Zvezdi ostaje još 45 minuta da popravi utisak, ali se čini da su pobeda, senzacija i nastavak takmičenja u Evropi sada samo u domenu teorije.

19:12

27. minut - GOOOL, Foland!

Preko Kevina Folanda Monako duplira prednost. Loše je intervenisao Nemanja Milunović i glavom  nije izbacio loptu na pravi način, a Dijata je namestio loptu na volej Folandu. Zvezdino evropsko proleće sada je samo teorija... 

19:08

23. minut - Karton za Rodića!

Na samom početku Milan Rodić je napravio grub faul, a sada je prekinuo opasan napada domaćeg tima pa glavni arbitar meča nije imao dilemu - žuti karton za levog beka Zvezde.

19:07

22. minut - Zapretila je Zvezda!

Dva uzastopna kornera za fudbalere Crvene zvezde, ali nismo videli pravu šansu u tom intervalu.

19:01

15. minut - OFSAJD!

Postigao je gol i Visam Ben Jeder, ali on neće biti priznat. Linijski sudija sačekao je završetak akcije, a zatim podigao zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju francuskog napadača. Ostaje 1:0 za Monako!

Postigao je gol, ali nije priznat.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:57

Gol Monaka!

Pogledajte kako je domaći tim već na početku utakmice stigao do prednosti protiv Crvene zvezde.

Prvi gol na meču Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:54

9. minut - Loše vesti za Zvezdu...

Samo nekoliko sekundi nakon što je Monako postigao gol protiv Crvene zvezde, Trabzon je uspeo da povede protiv Ferencvaroša. to je rezultat koji ne ide u prilog srpskom šampionu.

18:50

5. minut - Gol, Foland!

Prvi opasan napad Monaka i gol... Nemački fudbaler Kevin Foland savladao je Milana Borjana nakon što je golman Crvene zvezde napravio grešku, a napadač domaćeg tima uspeo da nadmudri Nemanju Milunovića i pobegne mu nekoliko koraka.

18:45

1. minut - Meč je počeo!

Domaćin nastupa u crveno-belim dresovima, a Zvezda će večeras igrati u plavoj garnituri!

18:40

Jasno je, igraće se!

Fudbaleri Monaka i Crvene zvezde predvođeni kapitenima visamom Ben Jederom i Milanom Borjanom izašli su na teren. Nema sumnje, igraće se meč šestog kola grupne faze Lige Evrope.

18:35

Zanimljivo pitanje...

"Možemo li to da uradimo kišnog četvrtka u Monaku?", pita se zvanični tviter profil Crvene zvezde na engleskom jeziku.

18:30

Sudija dobro poznat Zvezdi!

Pravdu na meču Monaka i Crvene zvezde sudiće holandski arbitar Serdar Gezubujuk (37), koji je već imao priliku da upozna srpski tim. On je u karijeri tri puta delio pravdu crveno-belima i ti mečevi nisu u najlepšem sećanju navijačima.

Zanimljivo, sva tri puta je Zvezdi sudio na gostovanjima i to:

  • Sasuolo - Crvena zvezda 3:0, kvalifikacije za Ligu Evrope 2016/17
  • Spartak Trnava - Crvena zvezda 1:2 (produžeci), kvalifikacije za Ligu šampiona 2018/19
  • Rendžers - Crvena zvezda 3:0, osmina finala Lige Evrope 2021/22
18:20

Očekivanja Milojevića!

Znate kojeg fudbalera Crvene zvezde je trener Miloš Milojević pomenuo na konferenciji? Pročitajte njegova očekivanja pred meč protiv Monaka!

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

18:10

Kalkulacije!

Šta je potrebno Zvezdi?

Pobeda garantuje prolaz u nokaut fazu Crvenoj zvezdi. Ukoliko crveno-beli pobede, a Trabzon ne trijumfuje protiv Ferencvaroša, Zvezda bi nastavila takmičenje u Ligi Evrope. Pobeda Trabzona identičnom ili većom razlikom kao Zvezdina donela bi Turcima nokaut fazu Lige Evrope, a srpskom šanmpionu put u Konferencijsku ligu.

Remi bi mogao da bude dobar rezultat za Crvenu zvezdu ukoliko bi Ferencvaroš bio uspešniji od Trabzona. Ukoliko bi mađarski i turski predstavnik remizirali, ali sa dva postignuta gola manje od Zvezde i Monaka, o trećem mestu u grupni određivao bi veći broj postignutih golova u gostima - kao što je slučaj bio sinoć u borbi Benfike i PSŽ-a za prvo mesto.

Poraz gotovo sigurno eliminiše Crvenu zvezdu. Ukoliko srpski tim izgubi, za nastavak takmičenja potrebno mu je i da Trabzon bude poražen na svom terenu, ubedljivijom razlikom.

18:00

Kiša u Monaku!

Ako niste bili uz MONDO od početka tekstualnog prenosa, ponovićemo da kiša u Monaku pravi problem! Zbog drenaže koja nije prilagođena obilnim padavinama postoji mogućnost da susret bude odložen, iako su na zvaničnom sajtu UEFA objavljene startne postave. Pogledajte kako izgleda stadion "Luj Drugi":

17:55

Velika beogradska pobeda!

Kada je bnilo biti ili ne biti, Zvezda je stigla do trijumfa! Izabrani Miloša Milojevića nisu želeli da se predaju pre nego što je na terenu ostao i poslednji atom snage, a za to je stigna nagrada u vidu pobede nad turskim timom. Trabzon je "pao" u Beogradu, uz golove Kataija i Pešića. Ovako je to izgledalo:

Najzanimljiviji detalji sa utakmice.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Pogledajte i fotografije sa tog meča:

17:50

Poraz u Budimpešti...

Usledio je revanš u Mađarskoj, koji će Zvezda pamtiti po sjajnom golu Stefana Mitrovića, ali i porazu od Ferencvaroša. Podsetite se:

Najzanimljiviji detalji sa meča u Ligi Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:45

Pobeda protiv Ferencvaroša!

Prvi trijumf u grupnoj fazi crveno-beli ostvarili su na svom terenu protiv predstavnika Mađarske. Ferencvaroš je doputovao sa maksimalnim učinkom, ali je Zvezda bila silovita pred svojom publikom. Prisetite se tog meča.

Sve najzanimljivije sa meča u Beogradu.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A ovako je taj susret izgledao fotoreporterima:

17:40

Gostovanje Trabzonu!

Ovako je Crvena zvezda poražena u Turskoj, u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

Drugo kolo grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:35

Zvezda je spremna!

Iako postoji mogućnost da meč šestog kola grupne faze Lige Evrope bude odložen zbog obilne kiše, srpski da istrče na teren. Ovako izgleda njihova svlačionica i plavi dresovi u kojima će Zvezda večeras igrati.

17:30

Rezervisti!

Ovo su fudbaleri na koje će treneri Filip Klemen i Miloš Milojević moći da računaju u ostatku utakmice.

Monako: Didilon, Vanderson, Žan Lukas, Jakobs, Matazo, Minamino, Akliuče, Sar, Agilar, Embolo, Ben Sehir, Želson Martins

Crvena zvezda: Vasiljević, Pankov, Mijatović, Azarov, Mustafa, Kangva, Ben, Sanogo, Stanković, Leković, Srnić, Kulibali

17:15

UEFA se oglasila - objavila sastave!

Za evropsku "kuću fudbala" se utakmica i dalje igra prema planu. Ona je na svom sajtu objavila da će Zvezda igrati u ovom sastavu: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Kanga - Bukari, Katai, Ivanić, Mitrović - Pešić!

Sa druge strane, ovo je startna postava Monaka: Nibel - disasi, Maripan, Badiašil - Dijata, Fofana, Kamara, Golovin, Kajo Enrike - Foland, Ben Jeder.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

17:10

Vremenska prognoza za Monako!

Do kraja dana temperatura će biti oko 16 stepeni, ali ima i loših vesti... Sve do ponoći na snazi će biti upozorenje o nevremenu sa grmljavinom, a kiša neće prestajati u narednih nekoliko sati. Po podacima koje imaju specijalizovani sajtovi za praćenje vremena mogućnost da će celo veče u Monaku biti kišovito je preko 75 odsto!

16:55

ODLAŽE SE MEČ?!

Utakmica šestog kola grupne faze Lige Evrope između Monaka i Crvene zvezde mogla bi da bude odložena! Kako prenosi "MozzartSport", u Monte Karlu su trenutno obilne padavine, a specifična drenaža koju ima teren na stadionu "Luj Drugi" nije prilagođena svim vremenskim uslovima. Ostaje da se vidi kako će kiša uticati na meč koji odlučuje Zvezdinu evropsku sudbinu...

16:45

Prisetite se još nekih detalja...

Ovako je susret u Beogradu izgledao kroz objektiv.

16:30

Meč protiv Monaka!

Ovako je izgledao beogradski meč crveno-belih protiv tima koji se takmiči u francuskom prvenstvu!

Prvo kolo grupne faze u Ligi Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
16:20

Zvezdini dosadašnji rezultati!

Ovako su crveno-beli igrali tokom grupne faze:

  • Crvena zvezda - Monako 0:1
  • Trabzon - Crvena zvezda 2:1
  • Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1
  • Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1
  • Crvena zvezda - Trabzon 2:1
16:05

Tabela!

Ovako izgleda plasman u Zvezdinoj grupi pred poslednja dva meča.

Izvor: SofaScore/printscreen
15:45

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru šestog kola grupne faze Lige Evrope igraju meč protiv Monaka. Susret na obali Sredozemnog mora zakazan je za 18:45, a tekstualni prenos utakmice možete pratiti uz MONDO.

UKRATKO

  • Monako - Crvena zvezda 4:1
  • Zvezda ispala iz Evrope
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije