• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Crvene zvezde za evropsko proljeće: Tragičar se iskupljuje i povratak Gobeljića!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 igra protiv Monaka u posljednjem kolu grupne faze Lige Evrope i samo pobjeda može da je odvede u nastavak takmičenja. Evo šta je spremio Miloš Milojević za gostovanje na Azurnoj obali.

 Sastav Zvezde za utakmica sa Monakom Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda zna da je samo pobjeda (možda) vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope i s tim teretom otputovala je na megdan Monaku gdje će se u četvrtak od 18.45 "lomiti" evropska sezona. Zvezda mora da osvoji tri boda i da se pritom nada da Trabzon neće "tući" Ferencvaroš pred svojim navijačima, a postoje određeni problemi sa kojima Miloš Milojević mora da se nosi uoči najtežeg gostovanja ove jeseni.

Moraće trener Zvezde da sklopi tim bez Aleksandra Dragovića, koji je suspendovan zbog tri žuta kartona, dok iako je na put krenuo i Seku Sanogo - teško da će moći da pomogne ekipi bez pravog treninga. Uz to, Milojević ne može da računa na nelicencirane igrače (Krstičić i Mijailović), dok su svi ostali fudbaleri na raspolaganju i sa njima će morati da pronađe formulu koja će moći da odgovori više nego dobrim "kneževima". I njima gori pod nogama, i oni još igraju za prolaz, tako da će Zvezda svoju šansu uglavnom tražiti kroz kontre...

To ujedno znači da su joj neophodna brza krila i vrhunska realizacija pred protivničkim golom, pošto bi svaka propuštena šansa mogla skupo da ih košta. Tako je bilo prije dva mjeseca u Beogradu kada su Kanga, Bukari i Katai promašivali velike prilike pred golom Nibela, da bi u samoj završnici veliki kiks Srnića donio pobjedu Monaku. To sada ne smije da se ponovi i vidjećemo da li je Zvezda naučila na greškama.

Iako je bilo nekoliko dilema i promišljanja o tome kako bi Zvezda mogla da nastupi u Monte Karlu, čini se da Milojević neće previše eksperimentisati i držaće se provjerenog recepta iz meča sa Trabzonom. Tada je blago promijenio sistem igre i praktično zaigrao u 4-3-3 (4-1-4-1) formaciji, uz novu ulogu Aleksandra Kataija, što će vjerovatno biti ponovljeno i ove nedelje.

Među stativama stajaće naravno kapiten Milan Borjan, dok će odbrana pretrpjeti promjene u odnosu na Trabzon zbog već ranije pomenutog slučaja "Dragović". Tako će se Eraković pomjeriti u srce odbrane pored Milunovića, dok će desni bok sada držati Gobeljić. Na lijevom nikakve dileme nije bilo i tamo ćemo kao po običaju gledati Rodića, od koga se očekuje i bolji ofanzivni doprinos nego što je to bilo u posljednjih nekoliko nedjelja.

Vezni red identičan kao protiv Turaka, iako je znao da "zatrokira" i na tom susretu. Srnić će imati najdefanzivniju ulogu, od Kange će ponovo sve kretati, dok će Katai biti nešto povučeniji nego što je navikao, ali tu je jer jedini može da riješi sve jednim potezom, što je pokazao ne samo protiv Trabzona, nego i Genta, Partizana...

Na lijevom boku gledaćemo brzonogog Mitrovića, na desnom Bukarija koji bi mogao da bude i ključni igrač Zvezde u Monte Karlu, dok je mjesto u špicu rezervisano za Pešića, fudbalera koji je u najboljoj formi od svih crveno-bijelih.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatnije sastav u kome će Crvena zvezda istrčati na teren "Luja Drugog" protiv Monaka: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Srnić, Kanga, Katai - Mitrović, Bukari i Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Srnic i Gobelja, jedan pored drugog, nesto mi mirise na poraz. Al daj Boze da grijesim.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC