• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dolazi u Prijedor nakon 50 godina! Crno-bijeli gosti Rudara povodom 90. rođendana kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvoligaš Republike Srpske sredinom novembra će biti domaćin beogradskom Partizanu!

 Rudar Prijedor domaćin Partizanu nakon pola vijeka povodom 90. rođendana kluba Izvor: MN PRESS

Rudar saopštio je u petak na svojim društvenim mrežama da će 15. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv crno-bijelih, koji dolaze u grad na Sani povodom 90 godina postojanja prijedorskog kluba.

Tim koji s klupe vodi Gordan Petrić bi tako trebao poslije izborenog evropskog proljeća najprije odigrati meč na gostovanju protiv TSC-a (6.novembar), pa pet dana kasnije dočekati subotički Spartak i zatim Novi Pazar (13. novembar), a onda i zaigrati na prijedorskom Gradskom stadionu.

Crno-bijeli su čak dva puta dosad sa prvim timom gostovali u Prijedoru i to prije ravno pola vijeka, odnosno 1972. godine u aprilu i decembru kada su pred 7.000 navijača zabilježili pobjedu rezultatom 1:2, a oba pogotka za goste iz Beograda postigao je Nenad Bjeković.

Nenad Janjetović, član Organizacionog odbora predstojećeg fudbalskog spektakla u Prijedoru, potvrdio je lokalnim medijima dolazak crno-bijelih u grad na Sani.

"Utakmica će biti održana 15. novembra, a dešava se u sklopu proslave 90 godina postojanja Rudar Prijedor, koja će trajati cijele sezone. Centralni događaj će biti 23. maja 2023. godine na dan osnivanja našeg kluba. Nakon 50 godina, ovo je treće gostovanje crno-bijelih u Potkozarju, prva dva su bila daleke 1972. u aprilu, a drugo u decembru. Prihod od te utakmice je išao na izgradnju spomenika u Nacionalnom parku Kozara na Mrakovici", rekao je Janjetović za televiziju "K3".

Dvojica Prijedorčana su nastupala u crno-bijelom dresu, a to su nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Idriz Hošić, kao i Siniša Saničanin, fudbaler selekcije Bosne i Hercegovine, koji je i član aktuelnog sastava Partizana.

"Rudari" su poslije 15 odigranih kola na osmom mjestu tabele m:tel Prve lige RS.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC