• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski velikan na prodaju - odlazi i Lebron: Šokantna vijest iz Premijer lige, osvojili sve i pakuju se!

Nakon 12 godina američki vlasnici, kompanija FSG, prodaje Liverpul i napušta engleski fudbal.

 Amerikanci objavili - Liverpul na prodaju Izvor: Profimedia

Liverpul je na prodaju! Malo ko je očekivao da će kompanija FSG (Fenway Sports Group) poslije dvanaest uspješnih godina provedenih u klubu sa Mersisajda staviti Liverpul na prodaju. Nakon sinoćnje pobjede nad Totenhemom na novom, velelepnom stadionu danas se pojavila vijest koja navijačima Liverpula ostavlja mogućnost da postave hiljade dodatnih pitanja.

Liverpul je tokom 12 godina pod vođstvom FSG grupe uspio da u vitrine engleskog velikana vrati titule Premijer lige i Lige šampiona kao i sva tri kupa sto je izuzetan uspjeh I ostvarenje sna kod većine navijača. Takođe postali su ponovo primamljiva destinacija najboljih svjetskih igrača I trenera. Može se konstatovati da su imali uspješne godine na Enfildu, pa je iznenađenje što sada planiraju odlazak iz kluba.

"Za zainteresovane strane izrađena je kompletna prodajna prezentacija. FSG je razmatrao različite opcije u prošlosti, ali je odlučio da ne ide dalje. Nejasno je da li će na kraju biti postignut dogovor ili ne, ali FSG čeka ponude. Goldman Saks i Morgan Stenli su zadržani da pomognu u procesu prodaje”, navodi se.

"FSG je često dobijao upite zainteresovanosti od trećih strana koje žele da postanu akcionari Liverpula. FSG je ranije rekao da bismo pod pravim uslovima razmotrili nove akcionare ako bi to bilo u najboljem interesu Liverpula kao kluba”, navodi se u zvaničnom dopisu Atletiku.

"FSG ostaje u potpunosti posvećen uspjehu Liverpula, kako na terenu, tako i van njega”, navodi se u tekstu. Forbs je u maju 2022. procenio vrednost Liverpula na nevjerovatnih 4,45 milijardi funti, poređenja radi Čelsi je ove godine prodan za 4.25 milijardi funti pa bi velikan sa Mersisajda mogao da bude prodan za sličnu sumu novca. Zanimljivost je da je vlasnik 2% dionica Liverpula i košarkaška zvijezda Lebron Džejms, koji je rado posjećivao Enfild i sa njima pravio veliki plan. Ostaje nedoumica da li će se i on zajedno sa saradnikom Maverikom Karterom povući iz ove priče, uz predstavnike FSG grupe.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC