• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva Srbina već dobila pozive za Mundijal: Selektor vjeruje u njih - idu da brane gol u Kataru!

Autor Dragan Šutvić

Prije nego što smo saznali spisak selektora Dragana Stojkovića, znamo da će najmanje dvojica fudbalera srpskog porijekla putovati u Katar!

 australija objavila spisak za mundijal u kataru  Izvor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a polako su počeli da se objavljuju spiskovi fudbalera na koje selektori računaju. Prethodnih dana dobili smo informacije koje igrače na Mundijal vode selektori Japana i našeg rivala u grupi Brazila, a sada je sastav objavio i Grejem Arnold koji sjedi na klupi Australije.

Možda će vas zanimati

Na konačnom spisku selektora Australije nalazi se 26 fudbalera, a među njima su i dvojica igrača srpskog porekla. Poziv za Svjetsko prvenstvo dobili su iskusni golman Deni Vuković (37) koji čuva mrežu Central Koust Marinersa u rodnoj zemlji i Miloš Degenek (28), nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, koji je član Kolumbusa u SAD.

I dok je za Vukovića teško očekivati da se izbori za šansu pored Metjua Rajana i Endrjua Redmejna, Degenek bi trebalo da bude jedan od startera nacionalnog tima tokom grupne faze u Kataru. Australijanci će imati težak zadatak da "izađu iz grupe" koju otvaraju protiv Francuske, a kasnije igraju još i sa Danskom i Tunisom.

Pored dvojice fudbalera srpskog porijekla, spisak Australije ima još dva igrača čije se prezime završava na "IĆ".

U nacionalnom timu ove zemlje igraju defanzivac Breše Fran Karačić koji je poreklom Hrvat i Veronin Ajdin Hrustić koji je poreklom iz Bosne i Hercegovine. Uz njih, najpoznatija imena na spisku su Aziz Behič čiji su preci sa Kipra, ali turskog porekla i Aron Muj, svojevremeno igrač u Engleskoj Premijer ligi i aktuelni član Seltika. Pogledajte spisak Australije:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC