• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da osvoje Mundijal, a sad... Jedna zvijezda povrijeđena, a druga kao da jeste: Raspad sistema!

Autor Dragan Šutvić

Belgija bi mogla da bude značajno oslabljena na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 lukaku propušta svjetsko prvenstvo  Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih napadača današnjice Romelu Lukaku i dalje je neizvjestan za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru pošto ga već mjesecima muči povreda.

Veliki promašaj Čelsija, koji se ljetos vratio u Inter na pozajmicu, odigrao je samo pet utakmica ove sezone i zato je pred selektorom Belgije Robertom Martinezom velika odluka - da li ga ostaviti kod kuće ili rizikovati i povesti ga povrijeđenog na Mundijal.

Možda će vas zanimati

Dobro je poznato kakav uticaj Lukaku ima na reprezentaciju Belgije i da su bez njega drastično slabiji, međutim Martinez još nije presjekao u ovoj situaciji i konačnu odluku će donijeti u četvrtak.

"U ovom momentu, on ne može da igra i sve je sada u rukama ljekara. Odluku ćemo donijeti u četvrtak, prije nego što objavimo spisak sa imenima 26 igrača. Ako bude mogao da igra, biće na spisku. Ako budemo mogli da računamo da će moći da igra do 1. decembra, biće dio ekipe. Ako ne, onda neće", dodao je selektor reprezentacije Belgije koja je zbog nevjerovatne generacije dugo bila na prvom mjestu FIFA rang-liste.

Podsjetimo, Belgija je u grupi sa Kanadom, Marokom i Hrvatskom, dok je 1. decembar koji je Martinez spominjao i sam kraj grupne faze. Vidjećemo da li će "crveni đavoli" rizikovati i jedno od 26 mesta namijeniti Lukakuu koji sigurno neće moći da teren prije nego što počne nokaut faza.

Lukaku je do sada za reprezentaciju Belgije odigrao 102 utakmice i postigao je 68 golova, dok je u ljeto 2021. godine bio najskuplji napadač na svijetu kada ga je Čelsi kupio za 113 miliona evra. Malo je reći da nije ispunio očekivanja i ekspresno se vratio u Milano. 

Povratak za sada nije bio "iz snova" pošto ga još od ljetos muči povreda prepona zbog koje je odigrao samo pet utakmica za "nerazure".

Osim njega Eden Azar je daleko od stare forme, pa se čini da je trenutak kada je Belgija imala šansu da se bori za titulu na Svetskom prvenstvu prošao. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC