• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi već zna 26 igrača za Mundijal! Selektor prelomio, najbliži saradnik sve otkrio - zna se kad izlazi spisak za Katar

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi već ima pripremljen spisak fudbalera na koje računa za Katar.

 kad piksi objavljuje spisak za svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Polako se sklapaju kockice pred Svjetsko prvenstvo, a javnost u Srbiji čeka spisak selektora Dragana Stojkovića. I dok su mediji uspjeli da saznaju koliko zarađuje vođa našeg nacionalnog tima, imena sa njegovog spisak ne "cure" u javnost. Ipak, detalje o fudbalerima koji će putovati u Katar otkrio je direktor reprezentacije Stevan "Dika" Stojanović.

Možda će vas zanimati

Jedan od Piksijevih najbližih saradnika ispričao je koliko fudbalera se nalazi na preliminarnom spisku, ali i ko ima najveće šanse da se nađe na Mundijalu. Po njegovim riječima, Piksi već ima plan o 26 fudbalera koji će putovati na Svjetsko prvenstvo naredne nedjelje, ali će ga saopštiti početkom naredne nedjelje.

"Na spisku je najboljih 35 fudbalera koje Srbija ima. Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka posljednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će presjeći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome. Razgovarali jesmo, posavjetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal", otkrio je u razgovoru za Kurir Stevan Stojanović.

Povrede koje su prethodnih dana brinule javnost u Srbiji nisu ozbiljne koliko se mislilo.

Dok je pričao o tome koga će sve Dragan Stojković povesti na Svjetsko prvenstvo, Stojanović je otkrio da će na spisku biti samo fudbaleri koji su "izgurali" kvalifikacije, računajući tu i dvojicu ubitačnih napadača koji će spremni dočekati Mundijal.

"Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića... Svi oni nisu igrali u protekle dvije nedjelje. Ali, nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Vjerujem da će do početka SP sve sanirati. Naš zdravstveni tim je u kontaktu sa igračima i njihovim klubovima. Mislim da javnost ne treba da bude zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju. Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. Iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su iznijeli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo željeli 'padobrance' kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse", rekao je direktor A reprezentacije.

Plan nacionalnog tima je da se nakon okupljanja u Staroj Pazovi brzo krene ka Bahreinu, gdje će biti odigrana posljednja pripremna utakmica. Rival nije pretjerano bitan, u fokusu selektora i njegovih saradnika biće privikavanje na klimu i toplo vrijeme pošto je u Kataru i u ovom periodu godine temperatura oko 30 stepeni.

"Reprezentativci su zauzeti do 13. novembra. Sljedećeg dana trebalo bi da dođu u Staru Pazovu. Za taj prvi dan planiran je jedan trening. Već 15. novembra polazimo za Manamu, za Bahrein. Tamo ćemo ostati do 19. novembra. Za taj period planirani su treninzi, po dva puta dnevno. Utakmica sa Bahreinom biće igrana 18. novembra, kao neka generalna probla pred SP. Zapravo, poslužiće nam za aklimatizaciju, jer je klima u Bahreinu ista kao u Kataru", otkrio je Dika Stojanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC