• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovoliko zarađuje Piksi Stojković na klupi Srbije: Nijemac dobija 10 puta više, ali je hrvatski selektor manje plaćen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković Piksi nalazi se u donjoj polovini najplaćenijih trenera predstojećeg Mundijala.

 Kolika je plata Dragana Stojkovića Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Sprema se polako Srbija za učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ostalo je samo još nekoliko dana do objavljivanja spiska fudbalera na koje Dragan Stojković računa za Mundijal. Prije nego što saznamo na koga legendarni srpski fudbaler računa za mečeve protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, otkrivene su plate svih selektora koji će tokom novembra i decembra raditi u Dohi!

"Finance football" odradio je opsežno ispitivanje i uspio da otkrije koliko zarađuje svaki od selektora. Po njihovim podacima, vođa srpskog nacionalnog tima nalazi se u donjoj polovini liste, ali iznad kolege sa hrvatske klupe. Iako je prije četiri godine u Rusiji vodio "Vatrene" do finala protiv Francuza, Zlatko Dalić je jedan od najmanje plaćenih selektora na Mundijalu.

Zvanično, on se nalazi na 23. mjestu sa 550.000 evra, dok je Dragan Stojković Piksi malo bolje plasiran. Legendarni Nišlija zarađuje 650.000 evra godišnje, što je dovoljno za 21. mjesto na listi najboljih plata trenera na Mundijalu. Kao što se i da pretpostaviti, na samom vrhu tabele su selektori najboljih evropskih reprezentacija, dok se na dnu nalaze treneri koji rade u nacionalnim timovima iz Afrike.

Tako je lider Hansi Flik koji će voditi Njemačku, a on godišnje zarađuje 6.500.000 evra - čak deset puta više od Piksija. Prate ga Garet Sautgejt (5,8 miliona), Didije Dešan (3,8), Luj van Gal (2,9),... Od rivala protiv kojih će Srbija igrati u grupnoj fazi najviše novca za selektora izdvaja Brazil, a Tite sa 3,6 miliona zauzima četvrtu poziciju na listi. Murat Jakin je 10. sa 1,6 miliona evra, dok je Rigobert Song na 30. poziciji sa 340.000 evra na godišnjem nivou. Kao najveća iznenađenja mogli bi da se istaknu selektor Meksika Herardo Martino sa šeste, odnosno selektor Španije Luis Enrike sa tek 16. pozicije na spisku.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC