• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi, igrate i za nas na Svjetskom prvenstvu! Šalju u Beograd čak 11 igrača za Katar - "Vaš tim je i naš!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Koja liga daje najviše igrača za "orlove"? Ko je debitant na velikim takmičenjima, a ko je jedini iz srpske lige?

 11 igrača iz Serije A igra za Srbiju Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak 26 igrača koji će krenuti put Katara i braniti boje Srbije na najvećoj svjetskoj smotri fudbala. Nije bilo iznenađenja na spisku "orlova", pa su navijači u Srbiji praktično od starta znali ko će igrati na Mundijalu. Upoznajte još bolje "A" selekciju uoči turnira tokom kojeg ćemo svi navijati za nju.

Na prvi pogled, odmah možemo da primijetimo da čak 11 igrača dolaze iz Serije A. Svi srpski reprezentativci u Italiji imaju važne uloge u svojim ekipama, tandem Vlahović - Kostić "vuče" Juventus, dok je Sergej Milinković Savić vjerovatno i najbolji fudbaler Lacija.

Pored njih iz "kalča" dolaze: Vanja Milinković Savić, Nikola Milenković, Darko Lazović, Ivan Ilić, Nemanja Radonjić, Saša Lukić, Filip Đuričić i Luka Jović. U Italiji su oduševljeno dočekali Piksijev spisak, pa se na društvenim mrežama tamošnji novinari šale da je srpska reprezetacija na Mundijalu i "njihova", jer je poznato da se tim Roberta Manćinija nije kvalifikovao. "Znamo koji je naš tim", pišu Italijani.

Poslije Serije A, najveća baza Piksijevih igrača je Španija, jer iz tamošnje "La Lige" šest igrača dolazi u ponedjeljak na okupljanje pred put u Aziju. Takođe, trebalo bi spomenuti da iz najjače lige svijeta - Premijer lige, stiže najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, koji nosi dres Fulama. On je ujedno i jedini srpski reprezentativac učesnik Mundijala koji nastupa na Ostrvu. 

Takođe, za razliku od šampionata u Rusiji, kada je Superliga dala tri fudbalera, jedini predstavnik domaćeg prvenstva biće mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković.

Najstariji član reprezentacije biće i njen kapiten - Dušan Tadić, koji upravo na dan početka Svjetskog prvenstva, puni 34 godine. Fudbaler koji je napravio prve korake u Vojvodini debitovao je za Srbiju sada već davne 2008. godine protiv Poljske i do sada je 90 puta nosio dres sa državnim grbom. Nasuprot njemu nalazi se već spominjani Eraković, koji je najmlađi fudbaler Srbije sa 21 godinom i rođen je u Beogradu, a debitovao je nedavno u duelu protiv Norveške.

Golman srpske selekcije Vanja Milinković Savić visok je 2.03 m i vrlo vjerovatno će biti najviši akter Mundijala u Kataru. Čuvar mreže Torina i njegov brat Sergej biće prva braća koja nastupaju za Srbiju na velikom takmičenju.

Srbija takmičenje započinje 24. novembra protiv Brazila na Lusail stadionu, a u grupi G, odmjeriće snage još sa Kamerunom i Švajcarskom. Jedva čekamo!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC