• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je 11. favorit, ali ne prolazi grupu!? Šok predviđanje Amerikanaca za Katar - "Zablistaju, pa se raspadnu!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U nokaut fazu Svjetskog prvenstva prolazi 16 reprezentacija, a iako je Srbija po predikciji "Sports ilustrejteda" 11. favorit, to ne znači da će izaći iz grupe.

 Srbija 11. favorit na Mundijalu u Kataru Izvor: MN PRESS

Još samo osam dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u Kataru i polako širom planete raste euforija, a razumljivo s obzirom na tajming - sve je više i prognoza... Za sada za najvećeg favorita važi Argentina, koju je čak i "superkompjuter" proglasio za novog šampiona, dok su stigla predviđanja i jednog od najpoznatijih sportskih listova na svijetu koji je ovog vikenda objavio rang-listu reprezentacija uoči Mundijala.

"Sports Ilustrejted" tvrdi da Argentina nije najveći favorit, nego Brazil. Protivnik Srbije iz grupe čiji je spisak digao veliku buru u javnosti, izgubio je samo jednu od prethodnih 29 utakmica i ima strašan napad (Nejmar, Vinisijus, Rafinja, Rišarlison i Žesus), odličnu sredinu (Kazemiro i Fred), dok je u analizi njihova jedina briga što su od poraza od Belgije na prethodnom Mundijalu, samo jednom igrali sa evropskom reprezentacijom. Vidjećemo da li će to možda biti već u grupnoj fazi gdje ih čeka prvo Srbija (24. novembar), a zatim i Švajcarska...

Interesantno je da je isti list proglasio Srbiju za 11. favorita takmičenja, ali loša vijest je da to ne znači da predviđaju da će proći grupu. Po njihovoj prognozi u prednosti je Švajcarska, ali ne tako velikoj - tako da su smješteni na desetu poziciju favorita, tačno ispred nas.

"Nije neobično da u Beogradu vlada optimizam nakon što se njihova reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo poslije blistavih kvalifikacija, ali dešavalo se i da se 'raspadne' poslije toga pod pritiskom", piše ovaj američki list i dodaje da zbog toga mora da bude opreza, posebno jer je grupa u kojoj se takmiče više nego teška. "Legenda jugoslovenskog fudbala Dragan Stojković donio je samopouzdanje timu, završili su ispred Portugala, a duo Mitrović i Vlahović donosio je pobjede u Ligi nacija."

U analizi Švajcarske, podsjeća se da su bez poraza završili kvalifikacije i natjerali Italiju u plej-of, dok su pobijedili Portugal, Španiju i Češku u posljednje tri utakmice Lige nacija. Iako ih više ne vodi Petković nego Jakin, "SI" podsjeća da su "neugodan tim" koji mnogi potcjenuju, a vrlo su organizovani i napadački potentni.

Dodajmo i to da je po njihovoj predikciji Argentina drugi favorit, a zatim slijede još Španija, Holandija, Njemačka, Danska, tek onda Francuska, pa Hrvatska i Engleska. Srpskom protivniku iz grupe Kamerunu daju tek 30. mjesto (samo su Kostarika i Saudijska Arabija iza), što se kosi sa predviđanjem Samuela Etoa da će njegova reprezentacija u finale, ako je uopšte bio ozbiljan kada je to izjavio.

Anketa

Ko će biti prvak svijeta u Kataru?

  • Argentina

    24.73% (23)

  • Brazil

    11.83% (11)

  • Portugal

    0% (0)

  • Engleska

    2.15% (2)

  • Francuska

    4.3% (4)

  • Njemačka

    3.23% (3)

  • Srbija

    47.31% (44)

  • Neko drugi

    6.45% (6)

Ko će biti prvak svijeta u Kataru?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC