• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Nijemac nije štedio na pohvalama za Bajernovu zvijezdu: On je novi Mesi, ovo je Holivud!

Autor Dragan Šutvić

Lotar Mateus nije ostao imun na partije Džamala Musijale.

 mateus hvalio musijalu  Izvor: EPA/RONALD WITTEK

Bajernov tinejdžer Džamal Musijala oduševljava ove sezone fudbalsku javnost širom Evrope.

Igrač koji je u februaru proslavio 19. rođendan odigrao je sinoć protiv Šalkea (0:2) jubilarni, 100. meč za Bajern u svim takmičenjima, a jubilej je proslavio uz dvije asistencije, kojima je popravio ionako već sjajan saldo od početka sezone.

Musijala je ove sezone odigrao 22 meča za Bajern u svim takmičenjima i postigao 12 golova, uz deset asistencija, pa stoga nikoga ne treba da čudi činjenica da se našao na spisku selektora Njemačke Hansija Flika za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na Musijaline sjajne nastupe imun nije ostao ni proslavljeni njemački reprezentativac Lotar Mateus, koji je sipao pohvale na račun mlade nade, uporedivši ga sa Lionelom Mesijem!

"Jednostavno nas zabavlja. Ovo je Holivud. Želim stalno da ga gledam na terenu. Ovo što prikazuje je magija. Na nivou je Mesija, Musijala nikad ne smije da napusti Bajern", rekao je Mateus za njemački Skaj sport.

Kada bi, ipak, došlo do prodaje, Mateus ističe da Musijalu ne bi pustio ispod 250 miliona evra, što bi svakako bio svjetski rekord u fudbalu!

"Rekao bih, četvrtina milijarde. Međutim, on nije na prodaju. On mora da ostane u Bajernu", hvalio je Mateus igrača kojem ugovor sa Bajernom ističe u ljeto 2026. godine.

Pohvale su stigle i od trenera Bajerna Julijana Nagelsmana.

"Sluša šta mu se kaže i želi da se razvija. Napredovao je i kada je riječ o defanzivnim zadacima. Odigrao je na sjajan način prvi dio sezone, a vjerujem da će tako biti i na Svjetskom prvenstvu, ali i do kraja klupske sezone. Faktički, samo povreda može da ga spriječi u tome da nastavi da pruža partije kakve je imao do sada", poručio je strateg Bavaraca.

Musijala je priej dolaska u Bajern, 2019. godine, osam godina proveo u omladinskoj školi Čelsija, a ukupno je za slavni njemački klub postigao 27 golova, uz 17 asistencija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC