• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati skuplji od Srba za 74 miliona evra! Objavljena lista najvrednijih reprezentacija u Kataru, evo gde su "orlovi"...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzela je visoko 12. mjesto na listi najvrednijih na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 Cijene reprezentacija na Mundijalu 2022 Izvor: Profimedia

Međunarodni institut za fudbalsku statistiku (CIES) iz Švajcarske uoči početka Svjetskog prvenstva objavio je interesantno istraživanje o najvrednijim timovima koji će igrati u Kataru, a teško da će se neko iznenaditi podatkom da je Engleska na prvom mjestu. Dobro je poznato da su cijene fudbalera iz Premijer lige daleko veće, a CIES je procijenio da je ukupna vrijednost 26 fudbalera koje je Garet Sautgejt poveo u Katar čak 1.499.000.000 evra, a posebno je upadljiv podatak da njihov najskuplji igrač - nastupa u Njemačkoj.

Procjenjuje se da je vrijednost mladog Džada Belingama (Dortmund) vrtoglavih 202 miliona evra i da će već idućeg ljeta "razbiti kasu" Mančester junajteda, Real Madrida, Mančester sitija ili Čelsija, što bi moglo još da naraste ukoliko bi se Engleska proslavila na Svjetskom prvenstvu.

Na drugom mjestu je Brazil (1,45 milijardi evra) sa Vinisijusom kao najvrednijim fudbalerom, samo milion evra jeftinijim od Belingama (201), dok su od milijarde teži još sljedeći timovi: Francuska (1,37 milijardi), Španija (1,2), Portugal (1,15) i na kraju Njemačka (1,02).

Što se tiče Srbije, procjenjuje se da Dragan Stojković u Katar vodi tim 12. najvredniji tim turnira. Procjena Instituta iz Švajcarske je da naši igrači vrede 404 miliona evra, a da je među njima najskuplji Dušan Vlahović, inače od nedavno i fudbaler koji je u deset najskupljih napadača u Evropi, samo po istraživanju portala "Transfermarkt". Samo Vlahović vrijedi skoro četvrtinu ukupne vrijednosti "orlova", pošto ga cijene na 97 miliona evra.

Zanimljivo, ispred nas je Hrvatska sa procijenjenom vrijednošću od 478 miliona evra, dok je njihov najveći dijamant Joško Gvardiol - 110 miliona evra. Između nas i Njemačke od milijardu evra, nalaze se još redom Argentina, Urugvaj i Belgija.

Sudeći po ovim podacima, najmanje vrijedan tim na Mundijal vodi selektor Kostarike - ukupno samo 23 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC