• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači bijesni pred Mundijal - šok cijene piva u Kataru: Stigli, pa nisu mogli da vjeruju koliko košta alkohol!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izašle su nove cijene pića na Mundijalu, a navijači su se odmah pobunili. Poruka vlasti je jasna, nema konzumiranja alkohola na javnim mjestima!

 Cijene piva na Svjetskom prvenstvu u Kataru Izvor: Twitter/sceenshot/brfootball

Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti drugačije od dosadašnjih, prvi put će biti održano van standardnog ljetnog termina (od 20. novembra do 18. decembra). Takođe u ovoj konzervativnoj muslimanskoj zemlji važe striktna pravila u vezi sa alkoholom koje će morati da poštuju i navijači koji dolaze sa svih strana sveta. Konzumacija alkohola u javnosti biće zabranjena, ali organizatori su se potrudili da fudbalskim navijačima uživanje u omiljenom piću ne bude uskraćeno.

Najavljivali su oranizatori takmičenja cijene oko 17 KM za pola litra piva, ali prema navodima "Gardiana", jedino službeno pivo, "Badvajzer" će se prodavati po astronomskoj ceni od 14 dolara što je oko 26 KM. Takođe postavljene su i cijene za druge napitke pa će tako bezalkoholno pivo koštati 17 KM, a voda oko 5 KM. Uživanje u pivu moći će da prijušte sebi samo oni koji dokažu da su stariji od 21 godine. Usljed velike vrućine navijačima se sugeriše da piju vodu.

Navijačima će biti dozvoljeno konzumiranje alkohola samo na odabranim lokacijama (hotelski barovi), a biće dozvoljena prodaja piva na površinama oko stadiona. Niko, međutim, neće smjeti da ga unose na stadion ili da ga iznesu iz određene zone oko stadiona. Takođe, pivo će biti dostupno i u fan zonama koje organizuje FIFA. Ono će biti dostupno samo u večernjim satima, a cijene će biti astronomske. 

Da vlasti Katara rade sve da bi smanjili konzumiranje piva na Svjetskom prvenstvu govori i činjenica da će svjetski priznati proizvođač piva "Badvajzer" morati sedam dana prije početka Mundijala u Kataru da pomjera svoje štandove sa unaprijed određenih lokacija na svih osam stadiona na kojima se igra Mundijal u Kataru. FIFA je zbog strogo regulisanih pravila zatražila od svog glavnog sponzora da svoje štandove premjesti sa udarnih mjesta na "manje uočljivije" lokacije. Teško da će ova uredba doprinijeti manjoj konzumaciji ovog pića, "manje očljiva" mjesta će postati najuočljivija!

Eventualno kršenje pravila moglo bi navijačima prouzrokovati brojne probleme sa zakonom i ogrome zatvorske kazne. Zbog toga su fudbalski savezi navijačima izdali preporuke o ponašanju u Kataru. "Navijači bi trebalo da imaju na umu da je konzumacija alkohola izvan određenih područja zabranjena. Alkohol nije dio naše kulture, ali gostoprimstvo jeste", poruka je iz Katara.

Podsjećamo da su u prethodnim danima procurile fotografije i cijene smeštaja u kojima će biti smješteni navijači na Svjetskom prvenstvu. Cijena noćenja u šatoru pod vedrim nebom će iznositi nevjerovatnih 100 dolara za noć! Kontejneri koji su takođe usred pustinje izgledaju nešto bolje. Ipak, to zadovoljstvo košta 200 dolara za noć! Pogledajte kako smještaj u Kataru izgleda:

pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Promašaj

Ovo je najveći promašaj ikad. Ali mislim da čelnike FIFA to ne zanima, bitan je keš u džepu. Sve ostalo je sporedno, pa i fudbal

Lala

@Promašaj Skupo? za Balkan da, ali ne za ostatak sveta 14 dolara za pivo je normalna cena u Kanadi i Americi na bilo kojoj utakmici u bilo kojem sportu.

Kanadjanin

@Promašaj U Torontu su iste cene i takodje se ne smije piti na javnom mestu,ulici,parku itd. $14 za pivo na NBA,NHL,NFL ili MLS utakmici je normalna cena vec par godina. Ko ima za Katar ima i za $14 pivo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC