• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možemo da budemo prvi, ali i posljednji u grupi! Intervju - Perica Ognjenović: Radonjić liči na mene, Piksiju se divim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Perica Ognjenović o šansama Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Piksiju, Radonjiću...

 Perica Ognjenović o šansama Srbije na Svjetskom prvenstvu Izvor: MONDO/Neša Petrović

U najnovijoj epizodi emisije "Mojih TOP 11" sa Nebojšom Petrovićem, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Perica Ognjenović govorio je i o šansama Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru: "Možemo da budemo prvi u grupi, a možemo isto tako da budemo i posljednji. Ništa me ne bi iznenadilo. Ipak, smatram da je selektor Stojković formirao jednu ozbiljnu ekipu koja igra moderan, takmičarski fudbal i uz malu dozu sreće možemo u Kataru da napravimo sjajan rezultat."

Ognjenović je sa reprezentacijom Jugoslavije bio akter Mundijala u Francuskoj 1998. godine i dobro je upoznat sa liderskim kvalitetima Dragana Stojkovića, koji se već dobro zabavlja u Kataru.

"Piksiju sam se divio kao klinac, kasnije sam dobio privilegiju da dijelimo svlačionicu u nacionalnom timu i siguran sam da će svojim znanjem i energijom nastaviti da niže uspjehe sa reprezentacijom Srbije. Bez obzira na rezultat u Kataru, treba ga podržati i dati mu šansu da radi na duži vremenski rok, jer je kontinuitet jedan od najvažnijih faktora u svakom sportu", kazao je Ognjenović i navodi primjere Belgije, Švajcarske i Francuske:

"Ako se sjećate, svi su oni imali krizne periode, propuštali velika takmičenja, mučili se sa smjenom generacija. Ali je najvažnije da su imali viziju i da su mudrom strategijom i vjerom u fudbalske stručnjake sve to prevazišli i napravili sjajne rezultate. Mi smo u svakom slučaju na dobrom putu i treba tako da nastavimo."

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Svojevremeno jedan od najboljih driblera u Evropi ima svoje adute među reprezentativcima Srbije:

"Mitrović nikada nije zatajio u dresu sa državnim grbom. Pruža zaista fenomenalne partije i na njega uvijek možete da se oslonite, čak i u trenucima kada je vaš tim u inferiornom položaju u odnosu na protivnika. Tu su i Tadić, Vlahović, Kostić... momci koji već duže vrijeme igraju u ozbiljnim ligama i odskaču kvalitetom."

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Ima među "orlovima" i igrača koji svojim karakteristikama podsjećaju na Pericu Ognjenovića:

"Nemanja Radonjić? Da, podsjeća malo. Lucidan je, brz, nezgodan za čuvanje. Može da napravi ozbiljnu razliku u korist naše ekipe. Dobro je kad u ekipi imaš puno fudbalera koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Moj dječački idol je bio Milko Đurovski. Naravno, volio sam Piksija i Deju, ali Milko je imao nešto specifično. Imao je neki poseban šmek. Kada se pojavio u onim hulahopkama, sutradan smo i mi klinci svi na trening došli u hulahopkama. Da se ne vraćam sada na onaj famozni transfer. To je baš zaboljelo, ali...", rekao je Perica Ognjenović u novoj epizodi ’Mojih TOP 11 sa Nebojšom Petrovićem’.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC