• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blam Španaca - "Otkud vam to da se povlačim!?"

Autor Dragan Šutvić

Davida De Heu Španci šalju u penziju iz reprezentacije, a on ne planira da se povuče.

 de hea iznenađen informacijama o povlačenju  Izvor: Printscreen/Twitter/SkySports

Selektor španske reprezentacije Luis Enrike nije pozvao čuvenog golmana Mančester junajteda Davida De Heu na Svjetsko prvenstvo u Katar. I objavljivanje spiska za Mundijal nije donijelo kraj neprijatnostima za legendarnog čuvara mreže, jer ga je nakon Enrikeove odluke predsjednik fudbalske federacije te zemlje Luis Rubijales pozvao i čestitao mu to što se povlači iz reprezentacije. A on uopšte nije donoo tu odluku!

Možda će vas zanimati

Novinar Hoze Alvarez rekao je "El Čiringitu" detalje te veoma neprijatne scene:

"On je odjednom nestao sa spiska prije nekoliko mejseci i Luis Enrike ga jeste pozvao i rekao mu da ne planira da računa na njega. Rekao je da je to tehnička odluka. David je, naravno, pitao koji je razlog zašto više nije u reprezentaciji, ali mu ništa nije objašnjavano. Nekoliko dana kasnije, David je dobio poruku od Rubijalesa, koji mu je rekao: 'Davide, drago mi je što si donio odluku o kojoj si razmišljao. Već su mi saopštili da napuštaš reprezentaciju'. Na to mu je David odgovorio: 'Molim?! Nema povlačenja, ni bilo čega slično, ko vam je rekao to? Trener mi je saopštio da više ne računa na mene, ali nikad nisam napustio nacionalni tim, niti planiram, odazvaću se ako budem pozvan'", objasnio je on.

Ova situacija izazvala je veliku pažnju i u španskim i u engleskim medijima. De Hea je golman Junajteda od 2011, a Španije od 2014. U njenom dresu odigrao je 45 utakmica, nastupao je na Svjetskom prvenstvu 2018 (poslije čega su ga mnogi kritikovali), ali je svakako jedan od najboljih čuvara mreže duže od decenije.

"De Hea je bio iznenađen komunikacijom Luisa Enrikea i Rubijalesa i porukom koja mu je poslije toga stigla. Posljednjih godinu i po, De Hea je bio veoma dobar, isticao se u Mančester junajtedu u skoro svakoj utakmici i bio je 'viđen' kao član golmanske trojke koja će otići na Svjetsko prvenstvo od 20. novembra", dodao je španski novinar.

Ipak, Engike je odlučio u Katar povede sasvim druge golmane. Prije svih, tu je čuvar mreže Atletik Bilbaa Unai Simon, koji je i na Evropskom prvenstvu prošle godine bio prvi golman nacionalnog tima, a uz njega su tu i Robert Sančez iz Brajtona i David Raja iz Brentforda, dok nije pozvan ni Kepa iz Čelsija.

Španija će učešće na Svjetskom prvenstvu početi u Grupi E, uz Kostariku, Njemačku i Japan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC