• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Danska Tunis Svjetsko prvenstvo 2022

Drugi meč današnjeg programa na Mundijalu igrao se u grupi D, gdje su Danska i Tunis podijelili bodove - 0:0.

 Danska Tunis Svjetsko prvenstvo 2022 Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Fudbaleri Danske i Tunisa odigrali su prvi meč na Mundijalu u Kataru bez postignutog gola. Iako bi ta rečenica mogla da vas asocira na dosadan meč bez mnogo šansi, situacija je zapravo potpuno drugačija. Dva gola poništena su zbog ofsajda, a na obje strane terena vidjeli smo još nekoliko dobrih prilika da se mreže zatresu.

To se nije desilo i zbog takvog ishoda više može da žali Tunis! Iako su u ovaj susret Danci ušli sa ulogom favorita, afrička selekcija je odigrala fantastičan meč, pokazala fudbalski talenat svog kontinenta i raskošnom igrom u ofanzivi uvjerila neutralne posmatrače da njima povjere naklonost. Nažalost, nisu stigli i do pobjede koja bi bila sasvim zaslužena.

Ovako će obje ekipe morati da čekaju meč Francuske i Australije koji se igra večeras u 20:00, pa nakon toga da naprave plan o osvajanju bodova koji bi im donijeli prolaz u nokaut fazu takmičenja. Prije tog meča u Dohi će se igrati utakmica grupe C između Meksika i Poljske.

15:58

KRAJ - 0:0!

Jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu turnira, a završen je bez pobednika i bez postignutog gola. Fantastičnu zabavu priredili su nam fudbaleri Danske i Tunisa u prvom meču bez pogodaka na ovogodišnjem Mundijalu. Pogledajte detalje utakmice:

15:53

90+3. minut - Bomba, ali ništa!

Kakva bomba Lindstrema u trećem minutu nadoknadu! Jedva je golman Tunisa uspeo da odbije u polje ovu loptu.

15:50

90. minut - Samo 5 minuta!

nismo navikli na ovako kratku nadoknadu na Mundijalu u Kataru.

15:45

85. minut - Da li će biti drame?!

Kako stvari stoje, ovo će biti prvi meč bez pogodaka na ovogodišnjem Mundijalu. Danska i Tunis su odigrali dobar meč, ali nam nedostaju golovi...

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

15:30

70. minut - Stativa!

Poslao je Eriksen loptu u kazneni prostor, a nakon gužve u petercu Kornelijus je promašio zicer pred praznim golom Tunisa.

15:30

69. minut - Eriksen!

Kockali su se fudbaleri Tunisa i previše prostora ostavili su Kristijanu Eriksenu, koji je raspalio po lopti! Uspeo je golman da odbije loptu u korner!

15:23

62. minut - 12 šuteva Tunisa!

Iako nisu bili previše precizni pa su samo tri udarca završila u okviru gola, fudbaleri Tunisa mnogo su konkretniji od rivala. Čak 12 šuteva ka golu rivala u prvih sat vremena utakmice pokazuju ko je više želeo tri boda do sada.

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

15:06

46. minut - Nastavljamo!

Počeo je drugi deo meča u Dohi.

14:52

POLUVREME - 0:0!

Nakon četiri minuta nadoknade, glavni arbitar Sezar Arturo Ramos Palazuelos šalje igrače na odmor. Zaslužili su nakon vrlo dinamičnog dela meča u kojem su neostajali jedino pogoci.

14:46

45. minut - Prinudna izmena!

Danski vezni fudbaler Tomas Dilejni povredio se prilikom jednog uklizavanja na sredini terena i ne može da nastavi meč. On je izašao iz igre nekoliko desetina sekundi pre poluvremena. Umesto njega je na terenu Mikel Damsgor.

14:44

43. minut - Stalno preti Tunis!

Prvo Žebali u situaciji 1 na 1 sa Šmajhelom, a zatim i Skini sa dvadesetak metara, nakon loše izbačene lopte posle kornera. Tunis ne odustaje od pritiska i konstantno je u poluprilikama pred golom Danaca.

14:40

39. minut - Strašan šut!

Odbila se lopta do Aise Lajdunija koji je iz kaznenog udarca uputio veoma snažan šut ka golu Danaca. Nije bio precizan, a da jeste... Verovatno bi Šmajhel samo pogledom ispratio gol Tunisa.

14:36

35. minut - Dobar tempo meča!

Iako izglednih prilika nije bilo mnogo, videli smo odličan ritam na susretu Danske i Tunisa. Oba tima su povremeno uspevala da priprete rivalu, ali na gol još čekamo.

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

14:24

23. minut - GOL, ali ofsajd!

Istrčao je Žebali, uspeo i da "ćušne" loptu pored Šmajhela, ali je linijski sudija pokazao da je na početku akcije, gotovo na sredini terena, napadač Tunisa bio u nedozvoljenoj poziciji. Ostaje 0:0.

14:23

22. minut - Prete i Danci!

Prvi opasniji pokušaj evropske selekcije. Nakon nekoliko uzastopnih kornera uspeli su da upute udarac u okvir gola, koji nije bio pretežak za hvatanje.

14:12

11. minut - Bilo je blizu!

Probao je Mohamed Dreger, lopta je pogodila Andreasa Kristensena, a Kasper Šmajhel bio je potpuno nemoćan. samo je pogledom ispratio ovaj rikošet koji je na sreću Danaca završio u korneru.

14:01

1. minut - Počinjemo!

Pratimo u tekstualnom prenosu i drugi meč današnjeg programa!

13:50

Da čujemo...

Kakvo je vaše mišljenje, ko osvjaa Mundijal?

13:40

Rezervisti!

Danska: O. Kristensen, Ronov, Nelson, Jensen, Brajtvajt, Damsgor, Norgar, Larsen, Vas, Vind, Poulsen, Kornelijus, Skov, Lindstrom, Bah

Tunis: Matluti, Bečir, Muez, Bilel, Gandri, Mežbri, Kazri, Henisi, Malul, Sasi, Ben Romdane, Čaleli, Žaziri, Važdi, Sliti

13:30

SASTAVI!

Danska: Šmajhel, Andersen, Kjer, A. Kristensen, Maele, Dilejni, Eriksen, R. Kristensen, Hojbjerg, Skov Olsen, dolberg

Tunis: Dahmen, Talbi, Merija, Bron, Laiduni, Skiri, Dreger, Abdi, Msakni, Jebali, Ben Slimane

13:20

Gol za pobedu!

Pogledajte majstoriju najboljeg igrača Saudijske Arabije za trijumf nad Argentinom. Salem Al Davsari je pokazao magiju!

Pogledajte

01:01
Gol Saudijske Arabije
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

13:10

Prvi meč dana!

Reprezentacije Argnetine i Saudijske Arabije odigrale su prvi meč današnjeg programa i videli smo prvi veliki šok na Mundijalu. Iako su golom Lionela Mesija imali prednost od desetog minuta i do poluvremena postigli još tri neregularna gola, Argentinci su poraženi. Veliki preokret Saudijci su režirali u roku od samo pet minuta na početku drugog dela!

Pogledajte detalje sa meča:

13:00

Prijateljski meč!

Reprezentacije Danske i Tunisa kroz istoriju su odigrale samo jedan prijateljski susret. Bilo je to u maju ove godine i evropska selekcija stigla je do trijumfa (2:1).

14:50

Raspored grupe D!

Prvo kolo - 22. novembar

  • 14:00 Danska - Tunis
  • 20:00 Francuska - Australija

Drugo kolo - 26. novembar

  • 11:00 Tunis - Australija
  • 17:00 Francuska - Danska

Treće kolo - 30. novembar

  • 16:00 Australija - Danska
  • 16:00 Tunis - Francuska
12:35

Raspored za danas!

Treći dan Mundijala je i prvi u kojem ćemo odgledati četiri fudbalske utakmice!

  • 11:00 Argentina - Saudijska Arabija 1:2
  • 14:00 Danska - Tunis
  • 17:00 Meksiko - Poljska
  • 20:00 Francuska - Australija
12:20

Dobar dan!

Drugi meč dana u Dohi odigraće Danska i Tunis! Tokom prvog dana turnira na kojem se igraju četiri utakmice dan će u potpunosti biti posvećen fudbalu, a susret evropske i afričke selekcije mogao bi da bude veoma značajan za prolaz u nokaut fazu turnira.

UKRATKO

  •  Danska - Tunis 0:0
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije