• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Meksiko i Poljska odigrali 0:0 na Mundijalu u Kataru
 Meksiko i Poljska odigrali 0:0 na Mundijalu u Kataru

On je ponovo obilježio Mundijal: Košmar Roberta Levandovskog - ni penal mu nije dovoljan protiv meksičkog heroja!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Reprezentacije Meksika i Poljske odigraće drugu utakmicu grupe C na stadionu 974 u Dohi. Prvi meč ove grupe završen je šokantnim porazom Argentinaca.

 Meksiko i Poljska odigrali 0:0 na Mundijalu u Kataru Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Nakon utakmice Tunisa i Danske, odigrana je druga utakmica u kojoj nismo vidjeli pogodak, iako je šansi bilo na obje strane.

Od početka Meksiko je diktirao tempo i igrao napadački fudbal, dok su se igrači Poljske odlučili za nešto konzervativniji pristup, jaku odbranu i forsiranje kontranapada. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika za pogodak, a i kad je bilo bile su ispred gola Poljske. U tom dijelu meča Robert Levandovski kao da nije bio na terenu, imao je jedan dodir sa loptom u šesnaestercu Meksikanaca, a njegova reprezentacija nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Drugo poluvrijeme krenulo je identično kao i prvo, Meksiko napada Poljska se brani svim silama. I sve tako do jednog kontranapada u 58. minutu Levandovski je šutirao, a VAR je pozvao glavnog sudiju, dosuđen je penal za Poljsku! Loptu je uzeo Levandovski, golgeter koji nikada nije postigao gol na Mundijalima i kapiten Poljske, dok je sa druge strane stajao heroj meksičke nacije i čovjek kome je ovo peto Svjetsko prvenstvo, golman Giljermo Očoa, takođe kapiten Meksika.

Stalo je sve na stadionu 974 u Dohi, šutirao je Robert, a Očoa se bacio u svoju lijevu stranu i odbranio šut. Meksički navijači su pali u trans, dok je svaka nada za pobjedom kod Poljaka nestala. Ovo je prvi put ikada da je jedan kapiten odbranio drugom kapitenu penal u utakmici Mundijala. Do kraja meča nije bilo mnogo prilika i krajnji rezultat je bio 0:0.

Posljednju utakmicu današnjeg programa odigraće selekcije Francuske i Austalije u 20 časova.

Možda će vas zanimati

18:55

Kraj - 0:0

Treći meč današnjeg programa odigrale su ekipe Meksika i Poljske, utakmica je završena bez pobednika. Najbolju šansu na utakmici propustio je Levandovski kada mu je u 58. minutu udarac sa bele tačke odbranio odlični golman Meksika Giljermo Očoa. Golman kome je ovo peti Mundijal nije dozvolio golgeteru Barselone da se upiše u listu igrača koji su postizali golove na Mundijalima. Meksiko je od početka napadao i bio konkretniji, ali na kraju je lako moglo da se desi da u grupi C dele poslednje mesto sa Argentinom.

18:42

84. minut - Borba se nastavlja!

Napadaju Meksikanci, ali ni Poljaci ne ostaju nemi. Borba se rasplamsala, niko ne želi da napusti stadion bez tri boda.

Izvor: Fonet/Darko Vojinović/AP

18:32

71. minut - Ulazi golgeter

Selektor Meksika, Gerardo Martin, odlučio se da napadne odbranu protivnika "punom artiljerijom" i u igru je uveo napadača Vulverhemptona Raula Himeneza. Sledi paklenih 20 minuta za odbranu Poljske.

Izvor: Fonet/Aijaz Rahi/AP

18:25

68. minut - Borba se rasplamsala

Nakon promašenog penala Roberta levandovskog, oseća se tenzija u Dohi, a Meksiko napada sa svih strana. Poljaci su se skupili u svom šesnaestercu i ne dozvoljavaju Meksikancima da upute udarac ka Šćesnom.

Izvor: Fonet/Themba Hadebe/AP

18:16

ODBRANIO JE PENAL OČOA!

BRANI OČOA penal Robertu Levandovskom! Bacio se golman u svoju donju levu stranu i "skinuo" šut napadaču Barselone! "Leva" još čeka svoj PRVI gol na Svetskom prvenstvu!

Izvor: Fonet/Themba Hadebe/AP

18:14

54. minut - PENAL za Poljsku

Dobra šansa za Levandovskog, ali reaguju igrači Meksika. VAR zove austalijskog sudiju da pogleda povlačenje nad Robertom, penal je za Poljake. 

18:06

46. minut - Početak drugog poluvremena

Izašao je iz igre mladi napadač Rome, Nikola Zalevski, a u igru je ušao poljski reprezentativac Kristian Bielik. Meksiko ne odustaje od napadačkog fudbala, Poljska se brani.

18:00

Čekamo početak drugog poluvremena

Robert levandovski je imao samo jedan dodir u protivničkom šesnaestercu, ne najbolje poluvreme za golgetera Barselone! Poljska je imala nula upućenih udaraca u okvir gola Meksika. Sve u svemu loše poluvreme treće utakmice dana.

17:53

Poljaci se svim snagama brane

Statistika na utakmici nam pokazuje koliko su zapravo Poljaci na ovoj utakmici u podređenom položaju, ali dobra defanziva ne dozvoljava Meksiku da ozbiljnije zapreti. 

17:47

POLUVREME

Utakmica sa izuzetno sporim ritmom, Meksikanci napadaju, Poljaci se brane. Rezultat je 0:0.

17:46

Prva žena sudija

Dok čekamo gol na utakmici Meksiko Poljska, pogledaćemo zašto je ova utakmica značajna za istoriju Svetskih prvenstava.

Stefani Frapart je prva žena koja će suditi neku utakmicu na Mundijalu, ona će biti četvrti sudija na ovoj utakmici.

17:38

37. minut - Navijači zaspali

Poljaci pokušavaju dugim loptama da pronađu Levandovskog, izgledaju jako loše u dosadašnjem delu utakmice. Prisustvujemo utakmici koja ima najsporji ritam u dosadašnjem delu prvenstva, nadamo se da skori gol može da promeni to.

17:29

26. minut - Ponovo Vega

Fudbaler Gvadalahare, Aleksis Vega, ponovo je imao šansu nakon odličnog centaršuta Lozana. Nakon udarca glavom Šćesni je bio savladan, ali lopta je završila pored desne stative. Kako utakmica odmiče sve bolja igra Meksika.

17:24

22. minut - Penal?

Nakon jednog malo oštrijeg starta meksičkih defanzivaca Robert Levandovski traži PENAL, australijski sudija odmahuje rukama. Čekamo usporeni snimak, ali čini se da kaznenog udarca neće biti.

17:20

20. minut - Meksiko borben

U prvih 20 minuta Meksiko izgleda kao borbeniji tim i ekipa koja je izašla da napada, s druge strane Poljaci su opredeljeni za defanzivni fudbal iz kog cekaju kontre i greške protivnika.

17:13

12. minut - Preti Meksiko

Nakon sjajnog centaršuta Galjarda, Moreno je nadskočio defanzivce Poljske i šutirao malo iznad prečke gola koji čuva Šćesni.

17:10

8. minut - Korner za Poljake

Nakon velike šanse koju su imali reprezentativci Meksika kada je Lozano poslao loptu ka Vegi koji nije uspeo da zatrese mrežu, opasnost se preselila na drugi kraj terena gde Poljaci prete iz kornera.

17:06

Snimak sa stadiona

Dok se utakmica rasplamsava pogledajte kadrove sa staniona 974 u Dohi snimljeni pred meč Meksiko Poljska.

17:00

1. minut - Krećemo!

Treća utakmica današnjeg program Svetskog prvenstva je krenula, prvi napad imaće reprezentacija Meksika. Pratite utakmicu u tekstualnom prenosu uz Mondo.

16:58

Ko je prvak sveta?

Koje je vaše mišljenje nakon prvih šest utakmica odigranih na Mundijalu?

16:55

Pobedonosni gol

Utakmica Meksiko Poljsk počinje za pet minuta, a dok ne krenemo pogledajte BOMBU Salema Al-Davsaria kojom je poražena reprezentacija Argentine.

Pogledajte

01:01
Gol Saudijske Arabije
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

16:42

Napad na Mesija

Isplivale su fotografije napada na Mesija. Snažni štoper Saudijske reprezentacije prvo je sa leđa dva puta uradio Lionela Mesija, a zatim mu se uneo u facu! Pogledajte galeriju slika tog događaja.

16:38

Prvi meč grupe C

Reprezentacije Argnetine i Saudijske Arabije odigrale su prvi meč današnjeg programa i videli smo prvi veliki šok na Mundijalu. Iako su golom Lionela Mesija imali prednost od desetog minuta i do poluvremena postigli još tri neregularna gola, Argentinci su poraženi. Veliki preokret Saudijci su režirali u roku od samo pet minuta na početku drugog dela!

Pogledajte detalje sa meča:

16:33

Sastavi ekipa

Izasli su i sastavi ekipa 

16:32

Navijači pre meča

Pogledajte kako se zabavljaju navijači ekipa Meksika i poljske ispred Stadiona 974 pred početak utakmice.

16:29

Raspored za danas!

  • 11.00 Argentina - Saudijska Arabija 1:2
  • 14.00 Danska - Tunis 0:0
  • 17.00 Meksiko - Poljska
  • 20.00 Francuska - Australija
16:27

Dobar dan!

Treći meč dana u Dohi na stadionu 974 odigraće Meksiko i Poljska! U prvom meču grupe C Argentina je nakon 1930. godine prvi put ispustila prednost stečenu na poluvremenu i reprezentativci Saudijske Arabije zasluženo su slavili 2:1. Drugi meč dana odigrale su reprezentacije Tunisa i danske i meč je završen bez pogodaka (0:0). 

UKRATKO

  • Kraj Meksiko Poljska 0:0
  • Očoa odbranio penal Levandovskom!
  • Peto Svetsko prvenstvo za golmana Meksika
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije