• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Modrić u istoriji! Oborio nestvaran rekord: Niko to nije uspio, sad Ronaldo hoće da stigne Hrvata!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Modrić je nastupom protiv Maroka ušao u istoriju.

 Luka Modrić oborio rekord Svjetskog prvenstva Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

Počelo je Svjetsko prvenstvo za Hrvatsku remijem bez golova sa Marokom, a svih 90 minuta na terenu proveo je Luka Modrić. Kapiten "vatrenih" tako je ušao u istoriju, iako mu do rekorda i slavlja neće biti mnogo stalo poslije lošeg izdanja njegovog tima na otvaranju.

Kada je upisao nastup protiv Maroka postao je prvi igrač u istoriji koji je nastupio u tri različite decenije i na Svjetskim i na Evropskim prvenstvima! 

Do sada je Modrić skupio 156 nastupa za Hrvatsku, a za to vrijeme je dao 23 gola, a sve je počelo 2006. godine kada je debitovao u meču sa Argentinom. Nakon toga je uslijedio nastup na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, a igrao je i na Mundijalima 2014. i 2018. tako da je nastupom u Kataru upisao Mundijale u prvoj, drugoj i trećoj deceniji 21. vijeka. 

Što se tiče Evropskih prvenstava on je svoj prvi Euro odigrao davne 2008. godine, zatim je igrao 2012. 2016. i 2020. godine. Ostaje da se vidi da li planira da nastupi i 2024. godine na Euru, što se za sada očekuje. 

Ipak, neće ostati sam Modrić! Kristijano Ronaldo čeka meč Portugala sa Ganom u četvrtak od 17 časova kako bi se i on upisao! Na Euru je prvi put nastupio 2004. godine, na Svjetskom prvenstvu 2006. i sada čeka meč sa Ganom da bi i on u tri različite decenije igrao na Mundijalima i Eurima. Ipak, raspored u Kataru je takav da je htio da Modrić bude prvi u istoriji kome je to pošlo za rukom!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC