• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (sedmi dan): Može li, konačno, proraditi Robert Levandovski? Šta će biti s Mesijem?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogo je pitanja pred sedmi dan Svjetskog prvenstva u Kataru...

 Robert Levandovski Izvor: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

Sedmog dana Svjetskog prvenstva u Kataru očekuju nas četiri zanimljive utakmice u okviru grupa C i D. Prvi meč na programu od 11 časova je duel Tunisa i Australije, a kako vrijeme ove subote bude odmicalo, tako ćemo gledati sve uzbudljivije duele sa "jačim" imenima.

Od 14 časova na teren će Poljska i Saudijska Arabija, zatim nas od 17 časova čeka evropski derbi između Francuske i Danske, dok dan zatvaraju Argentina i Meksiko (20 časova).

Zanimljivo, ovog puta učesnici MONDIJALA nisu ni na jednoj od četiri utakmice tipovali identičan ishod, a o konačnim rezultatima da i ne pričamo. Nekako smo najbliži bili ideji da bi Robert Levandovski mogao da proradi i postigne prvi gol na svjetskim prvenstvima, a veliko je pitanje šta očekuje Lionela Mesija i njegove saigrače u duelu sa Meksikancima, koji bi već nakon dva kola mogla da se oprosti od trke za "boginjom", iako su mnogi Argentince smatrali za jednog od glavnih favorita za trofej.

Pogledajte kako smo danas tipovali:

Izvor: MONDO

HARIS

"U remiju sa Dancima reprezentacija Tunisa je pokazala da se radi o kvalitetnoj ekipi koja će prema mom mišljenju danas stići do tri boda. Saudijska Arabija možda jeste savladala Argentinu, ali je teško očekivati da se protiv Poljske desi neko novo čudo. Reprezentaciji Francuske 'ne leže' Danci što je jasno iz posljednja tri meča u kojim 'trikolori' nisu uspjeli savladati ovu ekipu te su doživjeli dva poraza pa će se danas morati zadovoljiti bodom. 'Gaučosima' je meč protiv Meksika 'biti ili ne biti' pa vjerujem kako će Mesi i društvo danas slaviti."

DRAGAN

"Tunis, poslije remija sa Danskom u prvom kolu, igra sa možda slabijim rivalom od Skandinavaca, pa ne bi bilo čudno i da trijumfuje i 'zakuva' stvari u grupi. Teško je očekivati da Arabija napravi novu senzaciju, realnija su dva gola Roberta Levandovskog. Francuska rasterećeno ulazi u derbi nakon pobjede nad Australijom, ali u ovom derbiju će i Danska imati šta da kaže nakon neplaniranog 'iksa' sa Tunisom. Kod Argentine stvari su jasne – novog kiksa ne smije da bude!"

BOJAN

"Tunis i Australija su približno istog kvaliteta, tako da smatram da pobjednika neće biti. Saudijska Arabija napravila je najveće iznenađenje na ovom turniru, ali smatram da nema snage da ponovi isti meč i protiv Poljaka. Očekujem da Robert Levandovski konačno proradi. Francuzi i Argentinci su po meni bliži pobjedi u odnosu na Dansku i Meksiko, mada smatram da će biti zanimljivi i nezvjesni mečevi."

Izvor: Shutterstock/MONDO/Bojan Jakovljević

ŽELJKO

"Australija je ofanzivna reprezentacija i mislim da će to presuditi. Saudijci su se potrošili protiv Argentine, ali ajde da im damo šansu da nastave sa iznenađenjima i pozitivnim rezultatima. Mada Poljska nije neki super jak tim. To s druge strane može manje motivisati Arabiju. Nije lako suditi na osnovu prvog kola jer su ekipe opipavale teren, ali čini se da Danska nema prevelik entuzijazam prema takmičenju, a Francuzi su pokazali snagu. U latinoameričkom derbiju koji će odigrati dvije reprezentacije koje simpatišem nadam se ofanzivi Argentine i preokretima."

GORAN

"Australija nije nista posebno pokazala u prvom meču, a Tunis bi mogao da nastavi dobra izdanja afričkih selekcija. Poljaci su favoriti protiv motivisane Arabije, taman za jedan gol. Francuska će nastaviti da gazi, a Danska će biti jedno od većih razočaranja ovog prvenstva. Meksikanci bi mogli da namuče Argentince i dodatno zakomplikuju život Mesiju i društvu."

NEBOJŠA

"Tunišani je trebalo da pobijede i u prvoj utakmici, pa vjerujem da im Australija ne može parirati. Levandovski i društvo će pokazati Argentini kako treba da se igra protiv Saudijske Arabije, dok će 'trikolori' pobjedom da ovjere plasman u nokaut fazu. Kao i na Mundijalu u Italiji, kada su poraženi od Kameruna, Argentinci nakon šoka protiv Saudijaca će osvojiti bodove i nadam se nastaviti sve do finala."

Trenutno stanje na našoj tabeli izgleda ovako...

Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC