• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 poljska saudijska arabija uživo prenos
 poljska saudijska arabija uživo prenos

Levandovski konačno pogodio na Mundijalima: Promašeni penal koštao Saudijce!

Saudijska Arabija je opet mučila mnogo boljeg od sebe, a promašen penal im je sve pokvario!

 poljska saudijska arabija uživo prenos Izvor: Fonet/AP/Aijaz Rahi

Već od starta utakmice Saudijci su bili napadački opredjeljeni dok su se Poljaci grčevito branili, na velikim mukama već od početka bio je golman Poljaka Šćesni.

Sve do polovine prvog poluvremena nismo vidjeli ozbiljnu priliku pred golom Saudijaca, a potom malo primijetni Levandovski je u 38. minuta centrirao sa desne strane po zemlji, a najbliži lopti našao se Pjotr Zjelinski koji je jakim udarcem pod prečku savladao golmana Arabije.

Poslije samo šest minuta od gola nakon kontranapada Saudijaca VAR soba poziva glavnog sudiju da pogleda prekršaj koji je napravio Bielik u svom šesnaestercu. Brazilski sudija nije dugo razmišljao i pokazuje na bijelu tačku, veliku priliku za postizanje gola imao je centralni vezni Saudijaca Al-Davsari. Dugo se namještao za izvođenje penala i Šćesni je pročitao njegovu odluku i odbranio jedanaesterac. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:0 za Poljake

Saudijci su konkretnije ušli u drugo poluvrijeme od današnjih protivnika i inicijativa ove reprezentacije vidjela se od samog starta.

Poljaci su se branili sve do 60. minuta, a onda su za samo nekoliko trenutaka imali dvije dobre prilike za gol. Prvo je Milik pogodio glavom prečku, a potom nakon udarca Levandovskog tresla se i stativa na stadionu u Dohi.

Ipak inicijativa Saudijaca nije prestajala, svakog trenutka se očekivao gol Arabije, ali nakon velike greška Al-Burajka koji je dodao loptu pravo do Levandovskog rezultat je bio povećan na 2:0.

Golgeter svjetskog kalibra kakav je sigurno Robert Levandovski ovakve poklone rado prihvata, proslijedio je loptu ispod golmana Al-Ovaisa u mrežu i u 82. minutu postigao svoj prvenac na Mundijalima. Nakon gola Robert je zaplakao, veliko olakšanje za napadača Barselone nakon promašenog penala u prošloj utakmici protiv Meksika. Do kraja utakmice Poljska je čuvala loptu i krajnji rezultat je bio 2:0.

Drugi meč u grupi C igraju Argentina i Meksiko 26. novembra u 20.00. Na čelu tabele u ovoj grupi trenutno se nalazi Poljska sa četiri boda iz dve utakmice, a Saudijci su drugi nakon senzacionalne pobjede protiv Argentine u prvom kolu Mundijala.

16:02

KRAJ! Poljska slavi! 2:0

Reprezentacija Poljske savladala je Saudijsku Arabiju 2:0! 

16:00

90. minut: Još sedam minuta se igra!

Igraće se još sedam minuta, a sada čekamo samo kraj jer je sve gotovo na ovom meču. 

15:48

82. minut - GOL

Levandovski je pogodio i na taj način dao prvi gol na svetskim prvenstvima. Pritisak Roberta Levandovskog urodio je plodom i Poljaci nakon greške levog beka Saudijaca vode 2:0.

15:45

78. minut - Ponovo šansa

Još jedna dobra šansa za Saudijce, šut jednog reprezentativca Arabije završava pored desne stative gola Poljske. Saudijci napadaju, Poljaci se brane. Šcesni junak Poljske.

Izvor: Fonet/AP/Aijaz Rahi

15:35

Saudijci bolji

Saudijska Arabija steže obruč oko gola koji čuva Šćesni i pored dve stative poljaka statistika kaže da Saudijci imaju 75% poseda lopte u nastavku utakmice.

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

15:31

66. minut - STATIVA

Duga lopta sa 40 metara i okvir gola je ponovo saveznik Saudijske Arabije. Levandovski pogađa stativu, interesantan nastavak utakmice geldamo u drugom poluvremenu. podsećamo Robert Levandovski nikada nije postigao gol na Svetskim prvenastvima.

Izvor: Fonet/AP/Manu Fernandez

15:29

62. minut - PREČKA

Prvi udarac Poljske u drugom poluvremenu mogao je biti koban po Saudijce, ali udarac Arkadijuša Milika ne završava u mreži. Prečka je bila saveznik Saudijaca. Velika prilika nakon udarca glavom.

15:26

60. minut - Kakva prilika

ostaje 1:0 zapoljake nakon odlične prilike za Saudijsku reprezentaciju. Al-Sahiri je izašao sam pred golmana, ali je šutirao preko gola. Poljaci uspevaju da sačuvaju prednost iz prvog poluvremena, saudijci kontrolišu posed lopte.

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

15:21

55. minut - Velika šansa za Saudijsku Arabiju

Nakon gužve u kaznenom prostoru, reprezentativci Arabije upućuju šut ka golu Šćesnog koji upisuje čevrtu odbranu od početka meča. Mnogo sreće za Poljake. Saudijci konstantno napadaju od početka drugog poluvremena.

15:10

46. minut - Drugo poluvrema

Nakon odličnog prvog poluvremena i ludnice na samom kraju reprezentativci Saudijske Arabijekrenuće imaće prvi napad u nastavku - 1:0.

Izvor: Fonet/AP/Aijaz Rahi

14:57

POLUVREME - 1:0

Vodi reprezentacija Poljske (1:0) nakon ludnice na kraju prvog poluvremena. Utakmica se otvorila posle gola Zjelinskog u 39. minutu kada je asistent bio Robert Levandovski, nedugo zatim u 44. minutu iz VAR sobe zovu glavnog sudiju koji dosuđuje penal za Saudijce, Al- Davsari je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac sa bele tačke zaustavio je golman Šćesni. rezultat ostaje 1:0.

14:46

46. minut - Promašen penal

Al-Davsari loše izvodi penal i Šćesni lako brani, nakon čega levi bek reprezentacije Arabje šutira pravo u golmana. Vrhunske dve reakcije čuvara mreže torinskog Juventusa.

Izvor: FoNet/AP/Themba Hadebe

14:44

44. minut - VAR zove sudiju

PENAL za Saudijsku Arabiju, nakon pregledanog snimka Brazilski abitar je pokazao na belu tačku.

14:39

40. minut - GOL

Poljaci vode! Robert Levandovski je asistent, a Zjelinski jakim udarcem nogom pogađa iz peterca. Golman je bio nemoćan - 1:0.

14:36

Navijači

Pogledajte fotografije navijača sa utakmice:

14:32

30. minut - Poljaci se stabilizovali

Vratili su posed lopte Poljaci i stabilizovali redove. Robert Levandovski se ne vidi na utakmici, mogao bi biti to veliki problem za Poljake u nastavku meča - 0:0.

Izvor: Fonet/AP/Aijaz Rahi

14:22

21. minut - Saudijci oštećeni

Nakon jednog skoka, Meti Keš je laktom udario levog beka Arabije u glavu koji je od siline udarca završio na zemlji. Po pravilima ovo je morao da bude drugi žuti karton za Keša i automatski crveni.

14:20

20. minut - Treći žuti karton za Poljake

Razmahao se sa kartonima brazilski sudija Vilton Pereira, i nakon povlačenja za dres Arkadijuš Milik je treći igrač Poljske koji je zaradio žuti karton.

14:18

17. mitut - Dva brza kartona za Poljsku

Panika u redovim Poljaka nakon bolje igre Saudijaca na startu meča, Keš i Kivjor su nakon oštrih startova zaradili žute kartone. Defanzivci Poljske će morati igrati opreznije u nastavku utakmice - 0:0.

14:14

13. minut - Saudijci napadaju

Šćesni spasio Poljake od senzacionalnog gola već na startu utakmice, Kano je jako šutirao pod prečku, ali brzi refleksi golmana spasili su Poljsku.

Izvor: Fonet/AP/Manu Fernandez

14:04

Atmosfera pre meča

Saudijci su nakon pobede nad jednim od favorita Mundijala motivisani da i danas dobro odrigraju. 

14:00

Krećemo

Utakmica počinje, sa centra kreću reprezentativci Poljske. Ovoje prvi meč ove dve reprezentacije u istoriji.

Izvor: FoNet/AP/Francisco Seco

13:49

Tabela grupe C

Stvarno začuđujuću sliku ćemo videti kada pogledamo na tabelu grupe C, Argentina "fenjeraš".

13:48

Levandovski u "srcu" napada

Robert Levandovski se nada postizanju prvog gola, a u napadu će mu društvo praviti i Arkadijuš Milik. Ofanzivnija, Poljska nego protiv Meksika.

13:45

Startne postave

Startna postava Saudijske Arabije. Saudijci će na ovom meču biti oslabljeni neigranjem levog Beka Al-Šahrija, koji je doživeo strašnu povredu u završnim minutima prvog meča.

 Da li Saudijci mogu do nove senzacije?

13:41

Senzacija na Mundijalu

Istorijski rezultat na Svetskom prvenstvu ostvarila je reprezentacija Arabije koja je u prvom kolu Mundijala savladala Argentinu predvođenu Leom Mesijem. Na poluvremenu utakmice Saudijci su gubili (0:1), ali motivacioni govor selektora podigao je moral ekipe koja je uspela da dođe do prave senzacije na startu turnira.

13:35

Levandovski promašio penal

U prvom kolu, Robert Levandovski je imao sjajnu priliku da se upiše u listu strelaca na Mundijalima, ali njegov udarac iz benala sjajno je odbranio čovek kome je ovo peto prvenstvo, Giljermo Očoa. 

Levandovski
Izvor: Arena Sport 1

13:28

Dobro došli!

Drugu utakmicu današnjeg programa odigraće reprezentacije Poljske i Saudijske Arabije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije