• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoze Mundijala (deveti dan): "Orlovi", sad ili nikad!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Piksijeva selekcija „ujedinila“ MONDO prognozere, niko ne sumnja u "orlove", ali ni u Brazil!

 Mondo  Mundijala deveti dan Izvor: MN PRESS

Svakog dana Svjetsko prvenstvo donosi nam nova iznenađenja, a ogromno su priredili fudbaleri Maroka pobjedom nad Belgijom.

Iako je većina nas već vidjela pobjedu Belgije koja bi im donijela plasman u osminu finala, ima i onih koji su „nanjušili“ senzaciju, pa je tako Haris pogodio tačan ishod, a umalo i tačan rezultat ovog duela.

U drugom meču ove grupe Hrvatska je opravdala očekivanja, pa i naše prognoze, a pogodak Lovre Majera spriječio je „dupli pogodak“ Nebojše i Harisa, pa su se kao i svi, osim Dragana koji je išao na iznenađenje, morali zadovoljiti jednim bodom. Kostarika je šokirala svijet, a i nas, pobjedom nad Japanom, a rremi Španije i Njemačke nije bio toliko iznenađenje iako je o njihovom duelu bilo najviše različitih prognoza.

Kada je u pitanju današnji dan, svi smo saglasni – „orlovi“ pobjeđuju i tako nastavljaju ili bolje rečeno počinju put ka osmini finala. Ni pobjedu Brazila niko ne dovodi u pitanje.

Sutrašnji dan donosi zanimljiv okršaj Južne Koreje i Gane, te Portugala i Urugvaja, a mišljenja i prognoze su različiti.

Evo i naših prognoza:

Izvor: MONDO

DRAGAN

Srbija je pod imperativom nakon poraza od Brazila, a trijumfi nad Kamerunom i Švajcarskom vode "orlove" u osminu finala. U duelu dvije ekipe jednakog kvaliteta, Južne Koreje i Gane, očekujem podjelu bodova. Brazil je i bez Nejmara veliki favorit u duelu sa Švajcarskom, dok se očekuje goleada u duelu dvije ekipe koje gaje napadački stil igre i koje bi iz grupe sa kojom se ukršta ''srpska'' grupa trebalo da se nađu u narednoj fazi.

GORAN

Nakon (ne)očekivanog poraza od Brazila naša reprezentacija mora da pobijedi Kamerun, a uprkos dobrom izdanju afričke eslekcije, pa i svim problemima sa kojima se Piksi susreće, vjerujem u „orlove“. Brazil je definitivno prvi favorit, a to će pokazati i rutinskom pobjedom protiv Švajcarske. U Grupi H Portugal se provukao protiv borbene Gane, pa mislim da bi Urugvaj mogao da ih namuči. Mislim da neće biti pobjednika ni u duelu Južne Koreje i Gane tako da će se sve rješavati u posljednjem kolu.

NEBOJŠA

Sad ili nikad! Poslije poraza od Brazila, Srbija mora da napadne, a znamo da orlovi imaju strašan napad. Ko god da bude igrao biće efikasan. Afrikanci će stići do trijumfa, a Brazil će opet demonstrirati klasu, kao i Kristijano Ronaldo protiv Urugvaja.

Izvor: Shutterstock/MONDO/Bojan Jakovljević

HARIS

Piksijevi "orlovi" će danas da "polete" do prvih bodova u Kataru. Odluka o plasmanu u narednu fazu takmičenja pada u zadnjem kolu protiv Švajcaraca. U drugoj utakmici blagu prednost dajem Koreji, dok će moćni Brazil već danas početi razmišljati o osmini finala. Posljednji meč će biti možda i najneizvjesniji, a remi je realna opcija.

BOJAN

Nije Srbija oduševila u prvom kolu, mada je bilo teško očekivati da će moći da uradi nešto više protiv supermoćnog Brazila. Ipak, "orlovi" su totalno podbacili i ako ne poprave stvari protiv Kameruna, nemaju se čemu nadati na ovom Mundijalu. Prognoziram pobjedu Srbije, ali veoma tešku. U duelu Južne Koreje i Gane prednost dajem azijskoj selekciji, kojoj će jedan gol biti dovoljan za pobjedu. Švajcarska ne bi trebalo da predstavlja veliki problem Brazilcima, koji će ih "rutinirati" kao i Srbiju. Portugal i Urugvaj nisu oduševili u prvom kolu, Ronaldo i društvo su se provukli, ali protiv Južnoamerikanaca mislim da neće osvojiti ni bod.

ŽELJKO

Sve ukazuje na to da će se situacija u grupi gdje je Srbija riješiti u zadnjem kolu. Imam osjećaj da će Gana fizički dominirati i pobijediti iako Korejanci igraju kao neki "Španci za siromašne". Pobjeda Brazila sa dva razlike je optimistična prilično. Izgleda da Švajcarska ima protekcije FIFA jer im je to "domaća" reprezentacija. Portugal će jedva pobijediti na talasu pobjede iz prve utakmice.

Trenutno stanje na tabeli:

Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC