• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve je jasno, u narednu fazu su se plasirale selekcije Francuske i Australije. Francuska kao prva na tabeli, a Australija sa drugog mjesta.

 Mundijal 2022 grupa C uživo Australija Danska Tunis Francuska prenos Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

U narednu fazu Svjetskog prvenstva kvalifikovali su se Francuska i Australija. Prije ovog kola upravo su te ekipe bile na prva dva mjesta i uspjeli su da ih sačuvaju. Australija je došla do velike pobjede (1:0) nad nemoćnom Danskom. Dok je Tunis uspio da napravi prvorazredno iznenađenje i pobijedi kombinovanu reprezentaciju Francuske sa minimalih 1:0.

Danci su pred početak šampionata imali velika očekivanja i mnogi su ih vidjeli kao potencijalno pozitivno iznenađenje, međutim oni su šampionat završavili sa samo jednim osvojenim bodom i na posljednjem mjestu grupe C. Ušli su furiozno Danci u meč, opsjedali su Rajanov gol, ali nisu uspjeli da naprave veću prijetnju, dok su Australijanci igrali defanzivno i rijetko su prelazili na protivničku polovinu tokom prvog poluvremena.

Kao da se sve promijenilo u drugom dijelu, napali su "sokerosi" , vrebali svoju šansu i dočekali su je. Igrao se 60. minut, kada je Metju Leki fenomenalno reagovao i poslao loptu iza Šmajhelovih leđa, za prednost od 1:0. U posljednjih pola sata Danska je pokušavala da se vrati u meč i stvori šansu, ali im nije polazilo za rukom, pa su u nekim momentima djelovali jako loše. Kada je sudija Gorbal označio kraj utakmice postalo je jasno da će Australija prvi put poslije 2006. godine proći u narednu fazu Svjetskog prvenstva.

Didije Dešan je potpuno kombinovao sastav svoje ekipe sa željom da odmori zvijezde poput Mbapea, Grizmana, Žirua, ali očigledno da ovaj tim koji je izašao na megdan Tunisu nije dobro izgledao. Od prvog minuta je Tunis imao terensku inicijativu i postigli su gol već poslije osam minuta, međutim VAR je spriječio vezistu Nadera Gandrija da postigne najvažniji gol u svojoj karijeri. Uspjeli su fudbaleri Tunisa da dođu do zasluženog gola, igrao se 58. minut, a Khazri se sjajno snašao i savadao Mandandu, za veliku radost njihovih navijača.

Do kraja meča, Dešan je uveo i Mbapea, Grizmana i Dembela, međutim nije mu to pomoglo, Tunis se fanatično branio. Uspjeli su Francuzi u posljednjem momentu meča da postignu gol, ali je poslije reakcije VAR-a taj pogodak Antoana Grizmana opravdano poništen. Afrikanci su poslije velike pobjede ispali sa Svjetskog prvenstva, ali ostaje im utjeha u vidu pobjeda nad Francuskom, kao i bod protiv Danske.

Sada je jasno da će Francuska ići na drugoplasiranu ekipu iz grupe D, dok će Australija probati da napravi najveći uspjeh u svojoj istoriji protiv pobjednika već spominjane grupe D. Sve će biti jasnije oko 22 časa, kada svoje mečeve završe Poljska i Argentina, kao i Saudijska Arabija i Meksiko.

18:12

Pobjeda Tunisa nad Francuskom!

Tunis pobjedom završava na trećoj poziciji u grupi C.

18:00

NIJE KRAJ - NEMA GOLA!

Posle VAR provere je postalo jasno da nema gola. Tunis će pobediti šampiona sveta i ispasti sa Svetskog prvenstva, ko bi rekao!?

17:56

98. minut - FRANCUSKA GOL 1:1 GRIZMAN

Antoan Grizman stavlja tačku na ovu grupu, rezultat je 1:1, Francuska je izbegla poraz u narednu fazu će pored njih i selekcija Australije.

17:55

AUSTRALIJA JE DOBILA I IDE DALJE!

SVE JE JASNO, AUSTRALIJA JE POBEDILA 1:0 I KVALIFIKOVALA SE U NAREDNU FAZU UZ FRANCUSKU!

17:52

SVE MANJE VREMENA!

Danska je u problemu, deluje da je za njih plasman dalje misaona imenica, ali mogu da "poguraju" Tunis u narednu faze, ako postignu gol!

17:50

NADOKNADA VREMENA!

Igraće se još osam minuta na duelu Francuske i Tunisa, dok je meč Danska - Australija produžen za šest minuta!

17:47

DVE PRILIKE!

Prvo su Danci imali strašnu šansu, a Bah je šutirao nekontrolisano iz čiste zicer situacije. Francuzi su pretili preko Mbapea, prošao je Kilijan slalom pored Tunižana i onda bio možda i sebičan...

17:46

FINIŠ!

Na oba meča je rezultat 1:0, a vode Tunis i Australija. Kako stvari sada stoje Francuska i Australija idu u narednu fazu!

17:39

OČAJNI DANCI!

Šta se dešava sa Dancima u ovim momentima se verovatno pitaju svi navijači širom sveta. Ne mogu da povežu par uspešnih dodavanja, pa može da se kaže da su pred eliminacijom!

Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

17:37

79. minut - Pritisak Francuske

Jasno je da Francuzi ne žele poraz, sve jači napadi su pred golom Tunisa. Mbape je željan igre, vidi se od prvog sekunda na terenu!

17:30

73. minut - Dešan napada

Pre desetak minuta je u igru ušao Mbape, a sada će i Grizman, jasno je da selektor Dešan ne želi poraz od Tunisa.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

17:27

69. minut - korner za Dansku

Posle šuta Skov Olsena, Danci su dobili korner. Izveo ga je kapiten Eriksen, a Andersen je loše šutirao glavom! Ostaje 1:0 za Australiju!

17:26

68. minut - Tunis nastavlja da napada

Neće stati Tunis sa ovih 1:0, nastavaljaju kao u transu da napdaju igrači u belim dresovima. Imaće korner!

Ništa ozbiljnije se nije desilo!

17:21

TRENUTNA TABELA!

Ovako izgleda uživo tabela:

  • Francuska - 6
  • Australija - 6
  • Tunis - 4
  • Danska - 1
17:19

61. minut - KAKAV GOL AUSTRALIJE, sve se menja

Metjuuuu Lekiiiii - prelep gol za Australiju. Poveli su 1:0 protiv Danske, velika drama nas očekuje u poslednjih pola sata na oba duela.

Trenutna situacija je takva da bi Australija imala 6 bodova, koliko ima i Francuska, a Tunis ostaje iza njih sa 4.

17:16

TRENUTNA SITUACIJA - TUNIS IDE DALJE!

Ovaj gol za Tunis znači da bi oni uz Francusku prošli u narednu fazu! Istovremeno Australija i Danska igraju 0:0!

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

17:15

58. minut - GOOOOOL ZA TUNIS 1:0!

Konačno se isplatila velika ofanziva! Velika senzacija i veliko slavlje!

Strelac gola je Khazri!

17:13

Negativan rekord!

Na meču Tunis - Francuska viđen je negativan rekord šampionata.

Čak 24 minuta nismo videli šut ka golu, to je najduži vremenski period na ovom Svetskom prvenstvu, za koji nismo videli nijedan pokušaj!

17:10

52. minut - Lajduni malo preko prečke

Dobio je fudbaler Ferencvaroša duel sa fudbalerom Francuske i sa par metara je uspeo da šutira malo preko Mandandinog gola. Bila je ovo velika prilika za Tunižane. Jedan gol ih trenutno vodi u narednu fazu!

17:07

48. minut - Dobar napad

Lepo je Australija kombinovala, došla je lopta do Irvina, koji je unutar kaznenog prostora šutirao jako neprecizno. Oba meča su mnogo ofanzivnija od početka drugog poluvremena!

17:05

47. minut - OPET TUNIS TRAŽI PENAL

Još jednom je Khazri bio u duelu sa Francuzima, opet je pao i deluje da opet nema ništa od penala. Potvrđeno je da nema kaznenog udarca.

17:03

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Poslednjih 45 minuta u grupi C! Očekujemo dosta ofanzivnije mečeve!

16:51

TRENUTNA TABELA!

Da se u ovom momentu svira kraj na oba meča, situacija bi izgledala ovako:

  • FRANCUSKA - 7
  • AUSTRALIJA - 4
  • DANSKA - 2
  • TUNIS - 2
Izvor: Fonet/Alijaz Rahi/AP

16:50

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Bez golova u prvih 45 minuta! 0:0

Tunis je napadao Francusku, čak i postigao gol, koji je poništen posle reakcije iz Var sobe. Afrička selekcija daje sve od sebe da dođe do prednosti protiv izmenjenog sastava Francuske.

Meč koji bi mogao da direktno odgovori na pitanje ko će u drugu fazu je potpuno razočarao. Danci su pokušavali da dođu do gola, ali nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu pred Rajanovim golom. Australijanci su se sa druge strane opredelili da brane svoj gol, napad ih nije mnogo interesovao. Izlete pred Šmajhelovim golom su počeli da primenjuju tek u finišu prvog dela.

Izvor: Fonet/Francisco Seco/AP

16:42

41. minut - Jedan od retkih pokušaja "sokerosa"

Australija u napadu deluje poprilično skromno. Ne snalaze se baš najbolje pred golom protivnika, a sada je lopta stiglaa do Djuka, na nekih 20ak metara od gola, koji je svojim pokušajem "vežbao" Šmajhela.

16:35

35. minut - Odličan šut Khazrija

Kapiten Tunisa je odlično šutirao sa preko 20 metara, ali je Mandanda uspeo da odbrani. Tunis će opet imati korner!

16:34

34. minut - Korner za Tunis

Nastavljaju fudbaleri Tunisa da pritiskaju Francuze, bolji su rival od prvog minuta.

Ništa se nije desilo pred Mandandinim golom, ostaje 0:0!

16:30

29. minut - Eriksen preti

Lindstrom je odlično probio po levoj strani, probao da nađe nekog od saigrača, ali je Miloš Degenek već treći put odlično reagovao u svom kaznenom. U nastavku akcije je Eriksen loše šutirao po zemlji.

Izvor: Fonet/Darko Vojinović/AP

16:26

25. minut - KAKAV PROMAŠAJ KOMANA

Odličnu kontru su razvili Francuzi, imali su i veći broj fudbalera pred golom Tunisa. Stigla je lopta do Komana, koji je mogao da bira gde će da šutira, međutim on je poslao loptu u reklame. Ostaje 0:0!

16:19

19. minut - Danska sve opasnija!

Probio je Mele po levoj strani, poslao loptu u srce kaznenog prostora, tamo su poprilično panično reagovali Australijanci, ali su sačuvali svoj gol. Sve više napada Danska!

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

16:14

13. minut - Ništa od penala za Tunis

Pao je kapiten Khazri u kaznenom prostoru posle duela sa defanzivcima Francuske, međutim neće biti penala. Tunis je konkretniji rival, ako nastave ovako, gol nije daleko!

16:12

12. minut - Prilika za Dansku

Jensen je dobio sjajnu loptu po desnoj strani, šutirao snažno, ali Rajan čuva svoju mrežu. Biće korner za Dansku!

16:09

NIŠTA OD GOLA - ostaje 0:0!

Ipak je Gandri bio u ofsajdu i ništa od gola. Nema promene rezultata - 0:0!

16:08

8. minut - TUNIS VODIIIII 1:0, gleda se VAR

Gooool, šok za šampiona sveta! 1:0, ali će se gledati VAR!

16:03

3. minut - Kombinacija Australijanaca

Lepo su kombinovali Australijanci, na kraju je usledio šut sa 25 metara, ali je Djuk pogodio svog saigrača. Ostaje 0:0, na oba duela!

U nastavku je žuti karton dobio defnazivac Australije Behih!

16:00

POČINJEMO!

Kreće završnih 90 minuta u grupi C! Posle toga i definitivno dobijamo dva nova učesnika nokaut faze!

15:50

Sudije!

Meč između Australije i Danske sudiće Alžirac Gorbal, dok će se na centru, u duelu Tunisa i Francuske, naći sudija Konger koji stiže sa Novog Zelanda.

15:45

Promene u sastavu Francuske

Skroz je Didije Dešan promešao karte za meč protiv Tunisa. Već njegova ekipa kuburi sa povredama, pa od prvog dana Svetskog prvenstva ne može da računa na Karima Benzemu, a posle duela protiv Australije u sastavu nema ni Lukasa Hernandeza.

Od standardnih igrača na klupi su danas: Ljoris, Teo Hernandez, Grizman, Žiru, Mbape, Rabio, Pavar, Upamekano, Dembele...

Izvor: Fonet/Martin Meissner/AP

15:35

Današnji program na Mundijalu!

Pored grupe C koju pratimo, večeras od 20 časova igraju se i dve utakmice grupe D. Posle tih mečeva znaćemo i sledeća dva para nokaut faze.

U grupi D sastaju se:

  • Poljska - Argentina
  • Saudijska Arabija - Meksiko

Argentina je savladala Meksiko u prethodnom kolu rezultatom 2:0, a ovde možete videti i detalje sa tog burnog meča:

15:25

Slična grupa kao u Rusiji!

Francuska, Danska i Australija su se našli u istoj grupi i na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, jedina promena u odnosu na tada je Tunis, koji je "uskočio" na mesto Perua. Tada su put ka nokaut fazi našli Francuska i Danska, a ostaje da se vidi da li to može da se ponovi!?

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča drugog kola, između Francuske i Danske:

15:15

Konferencija reprezentacije Srbije je počela!

Fudbaleri Srbije Dušan Vlahović i Filip Kostić obraćaju se novinarima uKataru. Biće to jedno od poslednjih pojavljivanja naših fudbalera pred ključni meč sa Švajcarskom.

Uživo konferenciju možete da pratite na MONDU!

15:10

ŠTA KOME TREBA? KALKULACIJE

Situacija pred poslednje kolo je dosta "zamršena". Francuska je sigurno obezbedila plasman u narednu rundu, sa šest osvojenih bodova, a jasno je da selektor Didije Dešan ne želi da rizikuje, pa je poprilično promešao sastav. Tunis će upravo protiv Francuske da se bori za prolaz, osvojili su samo jedan bod, a čak i da naprave ogromno iznenađenje i pobede šampiona sveta, zavise od ishoda drugog meča u grupi.

Australijanci imaju tri boda i gotovo sigurno im je i bod protiv Danske dovoljan, za istorijski plasman u narednu rundu Mundijala. Danci nisu blistali u prva kola, imaju samo bod i danas moraju da pobede "sokerose" ako žele dalje.

15:00

DEGENEK STARTER!

Ovo su startne postave za meč između Australije i Danske:

AUSTRALIJA: Rajan (C), Degenek, Behih, Soutar, Rouls, Leki, Irvin, Moj, MekGre, Godvin, Djuk

DANSKA: Šmajhel, R. Kristensen, Andersen, A. Kristensen, Mele, Hojbjerg, Jensen, Lindstrom, Skov Olsen, Eriksen (C), Braitvajt

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek je u prva dva meča ušao sa klupe i veoma je emotivno doživeo te mečeve, a sada će imati priliku da debituje u startnoj postavi na Svetskom prvenstvu.

14:50

TUNIS - FRANCUSKA POSTAVE!

TUNIS: Damen, Kečrida, Meria, Talbi, Malul, Ben Romdane, Gandri, Laiduni, Škiri, Slimane, Khazri (C)

FRANCUSKA: Mandanda, Konate, Varan (C), Disasi, Fofana, Čuameni, Guenduzi, Kamavinga, Vertut, Koman, Kolo Muani

14:40

Prvi parovi osmine finala!

Juče smo pratili rasplet u grupama A i B, potom i dobili prva dva para naredne faze. Tako će na megdan izaći:

Holandija - SAD

Engleska - Senegal

Najzanimljiviji meč je svakako bio između Irana i SAD, taj meč je imao i ozbiljnu uvertiru uoči samog duela, a na terenu su slavili Amerikanci sa 1:0. Pogledajte detalje sa te utakmice:

14:30

DOBAR DAN - RASPLET U GRUPI C

Danas nas očekuje završetak takmičenja u grupama C i D, prvi mečevi dana su od 16 časova, a situacija na tabeli je sledeća:

  • FRANCUSKA - 6
  • AUSTRALIJA - 3
  • DANSKA - 1
  • TUNIS - 1

Parovi utakmica su:

Tunis - Francuska

Australija - Danska

UKRATKO

  • Uživo: Australija - Danska 1:0
  • Uživo: Tunis - Francuska 1:0
  • Dalje idu Francuska i Australija
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije