• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje nokaut faza Mundijala: Mesijev pohod na titulu počinje danas!

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija Argentine sanja o prvoj tituli nakon Maradonine ere, a od tada je prošlo preko 35 godina...

 Počinje osmina finala Svjetskog prvenstvo Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije završila je učešće na Mundijalu u Kataru, ali do kraja samog turnira ima još dosta da se igra! Finale će biti na programu 18. decembra, a prije toga potrebno je ispratiti cjelokupnu nokaut fazu turnira! Ona počinje odmah, samo dan nakon što je završeno takmičenje po grupama.

Tokom naredna četiri gledaćemo po dva meča osmine finala, a tek nakon toga će fudbaleri i navijači širom svijeta dva "slobodna dana". Do sedmog decembra potrebno je da se završi prva runda nokaut faze, nakon koje ćemo znati imena osam selekcija koje se u samoj završnici bore za titulu. Sve počinje utakmicom Holandija - SAD.

16:00 HOLANDIJA - SAD

Vjerovatno najlakša grupa na turniru nije nam donijela nikakvu senzaciju. Reprezentativci Holandije su opravdali ulogu favorita, Katar nije opravdao dobijanje organizacije Mundijala, pa se ekipa Luja van Gala našla na prvoj poziciji nakon tri meča u grupi. Čini se da su dobro prošli na ćrebu i kada je riječ o "ukrštanjima" jer je selekcija SAD dobar rival za prvu prepreku.

Amerikakanci su u nokaut fazu stigli pobjedom nad Iranom u posljednjem kolu, ali tokom turnira nisu ostavili utisak koji nam je najavljivan. iako se spremaju za Mundijal koji će organizovati za četiri godine, i dalje je ovo za njih samo "soker", a ne i fudbal. Nekoliko zvijezda tima igra ispod očekivanja, dok drugi ipak nisu klasa kakvom ih predstavljaju mediji. Prije svega američki mediji kojima su uspjesi nacionalnog tima dosta zanimljiva tema prethodnih godina.

Uglavnom, reprezentacija Holandije je favorit na ovom susretu, prije svega zbog velikog iskustva selektora, ali i fudbalera koji će biti na terenu. Imaju u svojim nogama mnogo više sličnih utakmica i to bi mogla da bude prednost tokom meča na kojem ćemo saznati prvog četvrtfinalistu.

20:00 ARGENTINA - AUSTRALIJA

Šokantan poraz na početku takmičenja protiv Saudisjke Arabije zabrinuo je Argnetince, ali i navijače Mesija širom svijeta. Tokom prvog dijela tog meča djelovali su prilično razigrano, postizali su golove koji su poništeni zbog ofsajda i imali minimalnu prednost jer je Mesi bio strijelac sa bijele tačke. Bilo je to njihovih najboljih 45 minuta na turniru i nakon toga su stali. Saudijci su preokrenuli, Meksiko pokazao zube, a Ščensni odbrani penal. Ipak, šest bodova je bilo dovoljno za prvo mjesto.

I sad o Lionelu Mesiju kao šampionu svijeta nastavlja da se sanja. Milioni maštaju o tome, a čini se da je Argentince pogledala sreća. U nokaut fazi turnira protivnik će biti Australija koja važi za jedan od najslabijih timova koji su prošli grupu i čini se da samo kroz vazduh može da ugrozi Mesija i saigrače.

Sudar dvije različite filozofije mogao bi da nam donese spektakularan meč, a nema sumnje da će svi susreti koje Argentina bude igrala do kraja turnira biti izuzetno praćeni. Ovaj susret donijeće nam i drugog učesnika četvrtfinala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC