• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrukali se u Kataru, a lider tima javno zagrmio: Ma kakva smo mi zlatna generacija kad ništa nismo osvojili?

Autor Nikola Lalović

Brutalno je bio iskren Tibo Kurtoa - zlatna generacija mora da osvoji nešto da bi se tako nazivala.

 Tibo Kurtoa kaže da ovo nije zlatna generacija Belgije Izvor: Fonet/Hassan Ammar/AP

Belgija se prilično obrukala na Svjetskom prvenstvu gdje je njihova "zlatna generacija" ispala već u grupi. Jedva su dobili Kanadu, a onda je uslijedio poraz od Maroka i remi sa Hrvatskom pa je ova ekipa ekspresno morala da se vrati kući iz Katara. 

Generacija u kojoj je belgijski fudbal dobio zvijezde poput Romelua Lukakua, Kevina De Brujnea, pa i Tiboa Kurtoe prozvana je "zlatna", a sada je javno u medije izašao jedan od najboljih golmana svijeta i kritikovao taj nadimak. Kako kaže, da bi neko bio "zlatan" mora nešto i da osvoji. 

"Ne treba više niko tako da nas zove. Ne može nas neko zvati zlatnom generacijom kada ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija. Mi smo generacija s mnogo talenta i odličnih fudbalera koji igraju u najvećim evropskim klubovima", počeo je Kurtoa.

On je istakao da je nastup prije četiri godine u Rusiji bio odličan, ali da od tada ovaj tim samo pada i da pokazuje sve gore igre. Nije Mundijal jedini turnir na kome su razočarali. 

"U Rusiji smo na Mundijalu prije četiri godine pokazali da Belgija može da igra odličan fudbal, ali na Evropskom prvenstvu prošle godine i sada u Kataru nismo bili ni blizu tog nivoa. To je malo sramotno za ovakvu ekipu", jasan je bio Kurtoa.

Golman koji je protiv Hrvatske upisao svoj 100. nastup za nacionalni tim nema namjeru da se oprašta i hoće još jedno da se oproba na Mundijalu sa svojom ekipom. 

"Cilj mi je da budem tu i na Mundijalu za četiri godine. Vidjećemo šta će biti i ko će sada ostati, a ko ne. I dalje imamo odličan tim i biće tu nekih novih igrača. Nadam se da ću se oprostiti u nekom ljepšem trenutku nego što je to ovaj trenutno", iskren je bio Kurtoa. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC