• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaćiri morao da se izvinjava zbog debakla Švajcarske protiv Portugala!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih pojedinaca Švajcarske na ovogodišnjem Mundijalu izvinjavao se navijačima.

 Džerdan Šaćiri se izvinio zbog debakla protiv Portugala Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Svjetsko prvenstvo u Kataru završeno je i za Švajcarsku. Reprezentacija koja je pobjedom u trećem kolu grupne faze savladala Srbiju i Piksijeve "orlove" eliminisala sa Mundijala ostala je u Dohi samo četiri dana duže, do prve naredne prepreke. U meču osmine finala Švajcarce je razbio Portugal (6:1), a Džerdan Šaćiri morao je da se izvinjava.

Nakon debakla njegove selekcije ofanzivac švajcarskog tima porijeklom sa Kosova i Metohije morao je da se izvini navijačima za odigran meč. Švajcarska je bila neprepoznatljivo loša, a u finišu susreta bilo je samo pitanje koliko golova njihova reprezentacija može da primi od raspoloženog Portugala.

"Danas u ime tima moram da se izvinim svim švajcarskim navijačima. Na utakmici večeras nismo prikazali naše pravo lice. Veoma smo razočarani. Oni su nam pokazali gdje su nam granice. Selektor Jakin nam je dao plan, ali nije išlo. Izgubili smo utakmicu već u prvom dijelu meča i uvijek smo kasnili korak za njima", rekao je Šaćiri na konferenciji.

Sličnog stava bio je i selektor Murat Jakin, nekadašnji reprezentativac. On ne razmišlja o podnošenju ostavke na funkciju jer sa ponosom gleda na rezultat ostvaren na Svjetskom prvenstvu, ali... Svjestan je da su Portugalci na stadionu Lusail bili mnogo bolji rival od njegovog tima - iako su poslije dugo vremena Kristijana Ronalda ostavili na klupi.

"Moramo prihvatiti ovaj poraz i čestitati Portugalu. Večeras su bili bolji tim, iznenadili su nas", rekao je Murat Jakin i dodao: "Izgubili smo samo jednu utakmicu i ništa ne treba da dovodimo u pitanje nakon tog poraza. Istina je da nismo uspjeli da ostvarimo očekivanja naših navijača, ali ćemo sa ponosom pamtiti učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC