• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flik ostaje selektor Njemačke! Dobio povjerenje čelnika Saveza, predvodiće "pancere" na EURO 2024!

Autor Dragan Šutvić

Hansi Flik ostaće selektor Njemačke najmanje do kraja prvenstva Evrope koje se igra upravo u ovoj zemlji.

 flik ostaje selektor njemačke  Izvor: Profimedia

Uprkos bolnoj eliminaciji sa Mundijala u Kataru već nakon grupne faze, Hansi Flik ostaće selektor Njemačke do kraja Evropskog prvenstva 2024. godine, kako je i planirano ugovorom!

"Panceri" u konkurenciji Španije, Japana i Kostarike nisu uspjeli da se domognu nokaut faze i mnogi su bili uvjereni da su Flikovi dani na klupi reprezentacije odbrojani. Ipak, nekadašnji strateg Bajerna dobio je povjerenje rukovodstva Saveza, na čelu sa Berdnom Nojendorfom.

Možda će vas zanimati

"Ubijeđeni smo da je EURO 2024, koji se održava u našoj zemlji, sjajna prilika za naš fudbal. Cilj nam je da ovaj turnir učinimo uspješnim za nas, a imamo puno povjerenje u Hansija Flika da će zajedno sa timom uspjeti da ga ostvari", istakao je prvi čovjek njemačkog fudbala.

Flik, koji je selektor postao u ljeto 2021. godine, sjajno počeo kampanju sa reprezentacijom, upisavši sedam pobjeda do kraja kvalifikacija za Mundijal 2022.

Kriza rezultata počela je tokom Lige nacija pred početak prvenstva u Kataru. Na šest mečeva, Njemačka je upisala samo jednu pobjedu, a negativna atmosfera oko reprezentacije kulminirala je u Kataru, gdje Njemačka, kao ni u Rusiji prije četiri godine, nije uspjela da se plasira među 16 najboljih ekipa.

Uprkos tome, Flik će ostati na kormilu bar dok ne bude završeno prvenstvo Evrope koje dočekuje sa nestrpljenjem.

"Trenerski tim na čelu sa mnom optimistično dočekuje to takmičenje. Kao tim možemo da pokažemo mnogo više nego što je to bio slučaj u Kataru. Na ovom Svjetskom prvenstvu smo propustili veliku priliku za dobar rezultat i iz toga ćemo izvući pouke", poručio je Flik.

Za razliku od njega, uz nacionalni tim više neće biti direktor Oliver Birhof, koji je podnio ostavku. Kao njegova zamjena, spominje se Ralf Rangnik.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC