• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treba svi da umru, pa da on dođe na red!" Isplivao snimak ex-stratega Intera - "Važno je da Hakimi ne šutira penal!"

Autor Dragan Šutvić

Marokanac je poslije jednog penala postao heroj nacije, ali nisu tokom karijere svi vjerovali u njegove udarce sa bijele tačke.

 konte kritikovao hakimijevo izvođenje penala  Izvor: Profimedia

Ašraf Hakimi postao je heroj Maroka na Mundijalu u Kataru.

Nakon njegove realizovane "panenke" na početku pete penal-serije, ova afrička selekcija je senzacionalno eliminisala Španiju i zakazala četvrtfinalni duel sa Portugalom, protiv kojeg će pokušati da priredi novi podvig.

Ipak, tokom karijere Ašrafa Hakimija, pred kojim su tek slavni dani (rođen je 1998. godine), nisu svi vjerovali u njegove sposobnosti kada su u pitanju udarci sa "kreča".

Tako je u javnost isplivao snimak na kojem nekadašnji trener Intera Antonio Konte govori o Hakimijevom "užasnom "izvođenju penala, iz vremena dok su sarađivali u milanskom klubu.

Izvor: Profimedia

"Veoma je važno da Hakimi ne izvodi jedanaesterce. Može da šutira sa distance, da izvede slobodan udarac, ali kada vježbamo penale, uvijek pomislim – ako ikad budemo u prilici da igramo jedan meč u kojem će penali odlučiti pobjednika, treba svi da umru da bi Hakimi došao na red da izvede jedan", govorio je svojevremeno Konte, pa nastavio u istom tonu:

"Zaista je užasan kad je riječ o penalima, gori od mene kad sam bio igrač. Umnogome može da popravi neke stvari, pogotovo u situacijama kad ne vidi odmah šansu za dodavanje. Navikao je da primi loptu i sačeka jedno vrijeme dok ne nađe rješenje, a nekad nemamo toliko vremena za razmišljanje kad je ekipa pod pritiskom", govorio je italijanski strateg za Marokanca.

I jedan i drugi su tabor italijanskog velikana napustili u ljeto 2021. godine. Hakimi je prešao u tabor Pari sen Žermena, za koji je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine, dok je Konte nakon nerazura preuzeo komandu nad Totenhemom, čiji je i danas trener.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC