• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj Maroka otkrio sve o teškom djetinjstvu: Majka čistila, otac radio na ulici - svaki dan se bori za njih!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Talentovani fudbaler imao je težak život, a njegovi roditelji morali su svašta da rade kako bi preživjeli.

 Ašraf Hakimi ima tešku životnu priču Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Najveće čudo Svjetskog prvenstva u Kataru je Maroko - pobjedom nad Španijom nakon boljeg izvođenja penala plasirali su se u četvrtfinale Mundijala što im je najbolji rezultat u istoriji. Heroj njihove pobjede je Ašraf Hakimi (24), momak koji je "panenkom" šokirao golmana Unaija Simona. Desni bek PSŽ-a tako je napravio posljednji dodir sa loptom na ovom meču, a sebe stavio u centar pažnje.

Zbog toga se o njemu piše i priča o sinoć. Svima je već dobro poznato da je Hakimi rođen i odrastao u Madridu, gdje je u dresu Reala učio prve fudbalske korake. Odrastanje za momka porijeklom iz Maroka na ulicama Madrida nije bilo lako, a i on sam je govorio o tim danima.

Da bi preživjeli u Španiji nakon što su iz Maroka stigli u tu zemlju, roditelji Ašrafa Hakimija nisu mogli da biraju poslove. "Moja majka je bila čistačica, otac je radio kao ulični prodavac. Dolazim iz porodice koja je patila da bi zaradila za život. Danas se svakog dana borim za njih. Žrtvovali su sebe za moje dobro. Moj brat je ostao uskraćen za mnoge stvari kako bih ja mogao da uspijem", ispričao je Hakimi.

Desni bek Maroka prvih 20 godina života proveo je u Španiji, a u dresu Real Madrida proveo je više od decenije. Tek 2018. godine preselio se u Borusiju iz Dortmunda, prvi klub iz inostranstva čiji je dres nosio. Kasnije su uslijedili Inter i Pari Sen Žermen, za koji i trenutno nastupa.

Što se tiče reprezentacije, Hakimi nikada nije imao dilemu. "Kako da igram za Španiju, ja sam Marokanac", rekao je Ašraf Hakimi svojevremeno. Prihvatio je poziv selekcije Maroka do 17 godina, igrao je za reprezentaciju u uzrastu do 20 godina, a u seniorskom timu već je upisao 58 nastupa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC