• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodice su najveća snaga MUNDIJALSKE SENZACIJE! Selektorova majka PRVI put gleda fudbal - odmah je vidjela čudo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Maroka sve su iznenadili plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a njihov vjetar u leđa tokom ovog istorijskog uspjeha je porodica.

 Porodice najveća snaga fudbalera Maroka na Svjetskom prvenstvu Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Fudbaleri Maroka plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su savladali Španiju poslije boljeg izvođenja penala. Ovo je najveći uspjeh u istoriji te afričke zemlje, a iza sjajnih igara njihovih fudbalera na Mundijalu stoji - podrška navijača i porodice.

Nakon meča protiv Belgije u javnosti se pojavila slika, gdje se možda i najpoznatiji fudbaler te zemlje, Ašraf Hakimi grli sa svojom majkom. Vrlo brzo je i sam bek PSŽ-a na društvenim mrežama podijelio zajedničku sliku sa majkom, na kojoj joj izjavljuje ljubav. Međutim, pored njega i brojni drugi članovi te selekcije, kao i stručnog štaba, na ovom Svjetskom prvenstvu imaju podršku svojih najbljižih.

Baza Marokanaca se nalazi u Vindhamu, a upravo pored članova njihove delegacije u hotelu se nalaze i porodice učesnika. Čak je tu prisutna i Fatima, majka selektora Maroka, fantastičnog Valida Regraguija, koja ne krije da je ovo prvi put da uživo bodri sina: 

"Tokom čitave njegove karijere, kako igračke, tako i trenerske, nisam išla da ga bodrim. Živim u Francuskoj više od 50 godina i ovo je prvi put da napuštam Pariz zbog njegovih takmičenja", pomalo šokantno je izjavila žena, koja može da bude najponosija u Kataru, jer je njen sin ostvario senzaciju i to kao skoro anoniman trener, koji je prije Maroka vodio lokalne ekipe FUS i Vedad iz Kazablanke, kao i Al-Duhail.

Prethodnih dana često su se u tamošnjim medijima pojavljivali članovi familija fudbalera koji brane boje Maroka, a napominjali su da je ključ svega porodična atmosfera i da sve igrače gledaju kao svoju djecu. Dali su primjer Marokanci ostalima, kako porodica može pozitivno da utiče na fudbalere, a ne da bude izvor skandala i van fudbalskih priča.

Na terenu Maroko će opet imati fenomenalnu podršku svojih navijača, a sljedeći rival na njegovom istorijskom putu je Portugal. Utakmica će se igrati u subotu od 16 časova na Al Tumana stadionu, a nema dileme da će fudbalski fanatici širom svijeta biti svim srcem uz "lavove sa Atlasa".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC