• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalić pobjedu posvetio "braniteljima": Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske dao je kontroverznu izjavu

Autor Haris Krhalić

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dao je vrlo kontroverznu izjavu nakon meča.

 Zlatko Dalić pobjedu posvetio braniteljima Izvor: Profimedia

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru Hrvatska je napravila senzaciju i eliminisala Brazil nakon boljeg izvođenja penala. Ekipa Zlatka Dalića stigla je u polufinale, a selektor nacionalnog tima odmah poslije slavlja pojavio se pred kamerama kako bi govorio o velikom uspjehu reprezentacije. Ipak, nije bilo riječi samo o tome.

Nakon što je čestitao svojim fudbalerima i pobedu posvetio hrvatskom narodu, Zlatko Dalić je prešao granicu. Iako je rat na prostoru današnje Hrvatske završen prije skoro 30 godina, trijumf nad Brazilcima posvetio je "braniteljima", hrvatskim vojnicima koji su u njemu učestvovali.

"Ovo je pobjeda za hrvatski narod", bio je prvi komentar selektora Zlatka Dalića, koji je od sreće jedva govorio. Potom je čestitao svojim izabranicima, ali "braniteljima" u ratu. "Svaka čast momcima. Izbacili smo najvećeg favorita. Ovo je Hrvatska. Nikad nas je potcijenjujte, rekao sam to. Ovo nije naš kraj, idemo dalje. Ovo je pobjeda Hrvatske, svi su dali maksimum. Pozdravio bih sve prijatelje koji pišu o Hrvatskoj. Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Ovi moji igrači nisu normalni", rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice za HRT.

Ostaje nejasno šta je bio povod Daliću za ovu izjavu, jer meč protiv Brazila nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa građanskim ratom u Jugoslaviji. Štaviše, reprezentacija Hrvatske kažnjena je prije nekoliko dana zbog istupa svojih navijača tokom Mundijala. Na meču protiv Kanade hrvatski navijači provocirali su golmana Milana Borjana, koji ima srpsko porijeklo.

Takođe, na udaru su se našli i članovi njegove porodice, pa se pričalo o nekoliko hiljada poruka koje su Milan i Snežana Borjan dobijali prije, tokom i nakon meča na Svjetskom prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sasvim normalno da je pozdravio branitelje , jedino Srbi ne cijene svoje borce i učesnike otačbinsog rata

Jaaa

@Zole Bas tako. Svaka cast. Jedino srbi s prezirom i podsmjehom gledaju aktivne ucesnike otadzbinskog rata. Malo na TV koja emisija i to je to. U stvarnom zivotu jad i cemer.

XJB3

Stvarno ne mogu da shvatim da srbin može navijati za ndh reprezentaciju, klali nas i mi opet ovce.

Juventa sport

@XJB3 Štošta ti ne možeš da shvatiš?!

Čova buraz

I onda kažu zašto ne navijamo za zapadne susjede...jednom ustaše uvijek ustaše....nema tu promjene....ovi Brazilski foleri se lože na prave frajere....znači, igrali su protiv Srba dva puta jačim nabojem....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC