• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misteriozna smrt još jednog novinara u Kataru! Dvojica preminula za 48 sati, a o detaljima NIKO ne želi da priča!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Preminuo je još jedan novinar u Kataru, riječ je o Kalidu Al-Mislamu.

 Preminuo još jedan novinar na Mundijalu u Kataru Izvor: Instagram/gulftimes/printscreen

Nova šokantna vijest stiže sa Svjetskog prvenstva u Kataru - preminuo je još jedan novinar, riječ je o lokalnom fotoreporteru Kalidu Al-Mislamu koji je zaposlen u tamošnjoj Al Kas TV. Još uvijek nema zvaničnih informacija o uzroku smrti, ali se zna da je ovo drugi tragičan slučaj povezan sa novinarima u posljednjih 48 sati. Obojica preminulih novinara su posljednji zadatak imali na meču četvrtfinala između Argentine i Holandije.

O detaljima smrti Kalida Al-Mislama za sada se nisu oglašavali ni organizatori Mundijala u Kataru, ni medijska kuća u kojoj je on radio. smrt na Svjetskom prvenstvu kratko je potvrđena tokom vijesti na televiziji Al Kas, a na društvenim mrežama od fotoreportera oprostio se "Gulf Times", napoznatiji medij u Kataru.

"Kalid Al-Mislam preminuo je tokom izvještavanja sa Svjetskog prvenstva u Katar. Vjerujemo u Alaha, njegovu milost i snagu da oprosti. Kalidovoj porodici izražavamo najdublje saučešće", napisali su u kratkoj objavi. 

Samo nekoliko dana ranije, preminuo je američki novinar Grent Vol (48) je umro za vrijeme meča Argentina - Holandija. Taj slučaj je izazvao dosta pažnje jer se radilo o čovjeku koji je aktivista za ljudska prava i čija smrt nije do kraja istražena. Navodni razlozi zbog kojih je preminuo vjerovatno i najpoznatiji fudbalski novinar u Americi povezani su sa srčanim udarom.

Nisu u Valovoj porodici sigurni da on nije ubijen, njegov brat Erik je iznio šokantne tvrdnje. Još uvijek se zvanično čeka istraga koja će utvrditi zbog čega je umro Grent Vol, kome je ovo bilo osmo svjetsko prvenstvo sa kog izvještava. U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri radio je za "Sports ilustrejted", "Foks", "CBS", a svoje pratioce na društvenim mrežama je redovno izvještavao o Mundijalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC