• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEBO SE OTVORILO, STADION JE EKSPLODIRAO... Sinišin gol koji je odveo Crvenu zvezdu u fudbalsku istoriju (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Siniša Mihajlović je bio heroj plasmana Crvene zvezde u finale Kupa evropskih šampiona, a njegov gol protiv Bajerna će ostati zauvijek u srcima navijača.

 Siniša Mihajlović čuveni gol na utakmici Crvena zvezda - Bajern Izvor: MN PRESS

Tužna vijest stigla je iz Italije - Siniša Mihajlović je preminuo u 54. godini. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, Lacija, Intera je u dva navrata pobedio leukemiju, ali treći put njegovo tijelo nije izdržalo.

Siniša je bio jedan od najboljih fudbalera čuvene generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila KEŠ, preteču današnje Lige Šampiona. Njegov gol protiv Bajerna u Beogradu, zauvijek će ostati urezan kao jedan od najvažnijih momenata u bogatoj istoriji ovog slavnog kluba. Pogledajte kako se to nebo otvorilo, a stadion eksplodirao te beogradske večeri:

Siniša Mihajlović stadion je eksplodirao
Izvor: youtube/ Serbovsky

"I, po svemu sudeći, gledaćemo produžetke, dva puta po petnaest minuta", rekao je tada legendarni komentator Milojko Pantić, pa nastavio: "Radinović prema Biniću. Ispred njega brži Efenberg. Jugović... Jugović do Pančeva, Jugović! Prosinečki je tu, Prosinečki... Mihajlović u sredinu... 2:2, gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi, nokautirani su fudbaleri Bajerna…".

Mihajlović je rođen u Borovu gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake, šampion Jugoslavije je postao sa Vojvodinom 1989. godine, nakon čega je uslijedio i najsjajajniji dio njegove karijere - Crvena zvezda. Najveći dio karijere je proveo u Italiji, kako trenerske, tako i igračke. Branio je boje Lacija, Rome, Sampdorije i Intera, a kao trener je predvodio Milan, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Torino, reprezentaciju Srbije. Posljednji angažman je imao u Bolonji, a stadion Renato Dalara napustio je u septembru ove godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC