• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEGENDA SLOMLJENA - OVO NISAM ŽELIO DA DOŽIVIM! SA Mihom dijelio 30 godina, odveo ga u Lacio, pa u trenerske vode!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Italije Roberto Manćini oglasio se povodom smrti svog prijatelja i nekadašnjeg saradnika Siniše Mihajlovića.

 Roberto Manćini oprostio se od Siniše Mihajlovića Izvor: Profimedia

Žali svjetska javnost zbog prerane smrti legendardnog fudbalera Siniše Mihajlovića. Jedan od ljudi koji mu je bio najbolji prijatelj iz svijeta fudbala je upravo njegov bivši saigrač i saradnik - Roberto Manćini. Oglasio se i slavni trener, koji nije mogao ni da sanja šta će se desiti:

"Ovo je dan koji nikad nisam želio da doživim, jer sam izgubio prijatelja sa kojim sam dijelio 30 godina svog života na terenu, a i van njega. Ova strašna bolest je odvela dječaka od 53 godine, koji se borio do posljednjeg trenutka kao lav, kao što je radio i na terenu. Uvijek će ostati Siniša uz mene, čak i kada nije tu, kao što je to radio u Đenovi, Rimu i MIlanu", emotivno je izjavio za italijanske medije aktuelni selektor te države.

Mihajlović i Manćini imaju dugu istoriju zajedničke saradnje. Roberto je bio član Sampdorije već 12 godina, kada je Miha 1994. godine došao u Đenovu, tada su započeli svoje dugogodišnje prijateljstvo. Preko 400 mečeva u dresu Sampdorije imao je Manćini kada se preselio u redove Lacija 1997, a godinu dana kasnije njegovim stopama je krenuo i sam Mihajlović. Pričalo se tada da je upravo Roberto izvršio uticaj na upravu "nebeskoplavih" iz Rima, u želji da dovedu Mihu u svoje redove.

Uspjeli su da dođu do šampionske titule u Rimu 2000. godine, a po okončanju karijere Manćini je ostao u klubu kao pomoćnik Svenu Goranu Eriksonu u sezoni 2000/2001. Vrlo brzo je i samostalno preuzeo slavni klub koji je predvodio dvije godine, a upravo u tom periodu lider na terenu je bio srpski fudbaler. Kasnije ih je put opet ukrstio 2004. kada je Manćinijev prvi potez kao trenera Intera bilo dovođenje Siniše u "grad mode".

Njih dvojica su sarađivali i na klupi Intera, a upravo prvi Mihajlovićev trenerski posao je bio kao pomoćnik Manćiniju, od koga je učio trenerski zanat i to u najslavnijoj eri Intera. Nikad ova dva fudbalska majstora nisu krili da su veliki prijatelji, a Mihajlović je često koristio priliku da kaže koliko mu je Manćini bio važan kroz karijeru i život.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Jednostavno, voljen čovjek

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC