• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRAMNO - HRVATI SINIŠU NAZIVAJU RASISTOM I LJUBITELJEM ZLOČINACA! Poslije Mihine smrti pričaju o politici i RATU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najuticajniji mediji u Hrvatskoj iskoristili su smrt Siniše Mihajlovića da pričaju o ratu, Arkanu, Jugoslaviji, sukobima na terenu i drugim stvarima umjesto o strašnoj fudbalskoj karijeri.

 Hrvatski mediji o smrti Siniše Mihajlovića Izvor: MN PRESS

Vijest o smrti Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u Italiji, pogodila je strašno fudbalski svijet u čitavoj Evropi. Njegovi nekadašnji saigrači, rivali i treneri opraštali su se izjavama i objavama na društvenim mrežama, a tragična vijest našla je svoj put i do medija u Hrvatskoj. Doduše, tamo su portali umjesto o fudbalu pričali o potpuno drugim stvarima.

U centru njihove pažnje našli su se građanski rat na prostoru Jugoslavije, loši odnosi koje je Siniša Mihajlović imao sa pojedinim hrvatskim fudbalerima, ali i prisjećanje sa meča na Maksimiru. Mihajlović se kao selektor Srbije 2013. godine vratio u Zagreb, ali je meč protiv Hrvatske protekao bez velikih incidenata iako je javnost u toj zemlji bila skeptična zbog istorije koja nije nimalo prijatna.

Kao što smo rekli, i hrvatski mediji napisali su tekstove nakon smrti Siniše Mihajlovića! "Rasist, pljuvač i prgavi ljubitelj ratnih zločinaca" dio je naslova koji je na sajtu "Index.hr" neko vrijeme zauzimao prvo mjesto na naslovnoj strani. U samom tekstu se govori o problematičnom ponašanju Siniše Mihajlovića na terenu i van njega, a naravno da ima riječi i o Željku Ražnatoviću Arkanu kojeg je Miha jednom prilikom pomenuo.

U opširnom tekstu koji ima nekoliko podnaslova, Indeks je tek nakon političkih tema okrenuo priču na fudbal. U tom dijelu bilo je riječi o detaljima iz karijere koji nisu previše poznati javnosti, a pisali su i o vremenu u Vojvodini, Crvenoj zvezdi, italijanskom fudbalu, Igoru Štimcu... Uglavnom, njihov zaključak je da se Siniša Mihajlović može nazvati i "Genije sa božanskom ljevicom", pa su to iskoristili za drugi dio naslova o slavnom Srbinu.

Sa druge strane, portal "24sata" prisjetio se intervjua koji im je Mihajlović dao 2013. godine. Tada je Siniša otkrio da će reprezentativci Srbije na Maksimiru aplaudirati himni Hrvatske, kao i da će Igoru Štimcu pružiti ruku iako više od dvije decenije nisu bili u dobrim odnosima.

Oni su uspjeli da stignu i do Igora Štimca, koji je u samo jednoj rečenici prokomentarisao odlazak. "Ja sam mu sve oprostio", rekao je Štimac, dok su Ante Miše i Predrag Fred Matić bili daleko rječitiji. Obojica su se Siniše Mihajlovića sjećali iz dječačkih dana, ali im je kasnije bilo teško da održe kontakt sa Mihajlovićem koji se ubrzo nakon raspada Jugoslavije odselio za Italiju i tamo nastavio karijeru.

Za kraj "Jutarnji" na svom podsajtu "Sportske novosti" piše o "đavoljem šarmu Arkana", Vukovaru i burnom životu Siniše Mihajlovića. U ovom tekstu podsjeća se na dvije Siniše priče o ratu - onu u kojoj mu je prijatelj iz djetinjstva zapalio rodnu kuću i drugu o svom ujaku, kojeg je Arkan imao kao zarobljenika. U tekstu je vjerno prenijeta Mihajlovićeva izjava da je svaki rat odvratan, a da je bratoubilački najgori, što mogu da potvrde i Bosanac i Hrvat. Ipak, čini se da je hrvatskim medijima upravo taj rat bio glavna tema.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC