• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - Francuzi u finalu BEZ POLA TIMA: Katastrofa "trikolora", u odbrani neće imati ko da igra!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Francuske Didije Dešan ima velike kadrovske probleme pred finalni susret sa Argentinom.

 ko će igrati za francusku u finalu mundijala  Izvor: FoNet/AP/Christophe Ena

Došli su Francuzi na Svjetsko prvenstvo znatno oslabljeni osakaćeni povredama, a sada imaju nove kadrovske muke. Za finale protiv Argentine pod upitnikom su Rafael Varan, Ibrahima Konate i Kingsli Koman, koji imaju problem sa gripom i oni nisu trenirali prethodnih dana. To je veliki problem za selektora Didijea Dešana i odbranu njegovog tima. Nije tu kraj njegovim mukama, jer sa povredama "kubure" i strijelac gola protiv Maroka Teo Ernandez, kao i sjajni vezista Real Madrida Oreljan Čuameni.

Prethodnih dana nisu trenirali Dajo Upamekano i Adrijen Rabio zbog posljedica gripa, ali će biti spremni za okršaje sa vezistima Argentine. Od prvog dana Dešan nije mogao da računa na Pola Pogbu,Ngola Kantea i Presnela Kimpembea. Ređali su se problemi kao na traci, pa se povrijedio fudbaler Lajpciga Kristofer Nkunku ali je najteži udarac tek uslijedio.

Pred sam Mundijal postalo je jasno da "trikolori" neće moći da računaju na najboljeg fudbalera svijeta Karima Benzemu. Bio je to veliki šok i udarac za sastav koji predvodi Dešan, međutim već u prvom kolu grupne faze ostali su i bez Lukasa Ernandeza. On je doživio nezgodnu povredu na samom startu meča protiv Australije i odmah je bilo jasno da je i za njega šampionat završen.

Odbrana Francuske će izgledati dosta izmijenjeno, na poziciji lijevog beka alternativu nemaju za braću Ernandez, od kojih će samo Teo potencijalno igrati. Varan i Konate su glavni štoperi, ali je Kunde bio primoran sa svoje prirodne pozicije da ode na desni bok kao alternativno rješenje. Ostaje da se vidi da li je Dešan spreman da se kocka sa Salibom i Disasijem u poslednjoj liniji i kako će to sve na kraju izgledati.

Francuska će pokušati u nedjelju od 16 časova na stadionu Lusali da odbrani titulu prvaka svijeta i postane tek treća selekcija, poslije Italije i Brazila, kojoj je to pošlo za rukom. Preko puta sebe imaće Argentinu predvođenu Leom Mesijem, kojem je to jedini trofej koji mu fali u bogatoj riznici, pa će dati sve od sebe da se na najbolji mogući način oprosti od nacionalnog tima - titulom prvaka svijeta!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC