• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDINE NOGE OD MILION MARAKA NA KARABURMI: Došli su Dejo, Pančev, Robi... Ali SVI su gledali u Sinišu Mihajlovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjećanje na prvu utakmicu Siniše Mihajlovića za Crvenu zvezdu - protiv Beograda sa Karaburme

 Prva utakmica Siniše Mihajlovića za Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Tog januarskog jutra 1991. godine Siniša Mihajlović obukao je dres Crvene zvezde prvi put i u njemu istrčao na teren niželigaša, Beograda sa Karaburme. U ulici Marijane Gregoran "Božija ljevica" je prvi put trčala terenom pod komandom Ljupka Petrovića, a poslije milionskog transfera iz Vojvodine.

Tim koji je kompletiran da osvoji titulu prvaka Evrope prvi put je u naselju kraj Dunava zaigrao u punom sastavu i punoj snazi, koja će tog proljeća donijeti na "Marakanu" titulu prvaka Starog kontinenta, a potom i trofej prvaka svijeta. A Mihina ljevica će otvoriti nebo nad "Marakanom", uz pomoć Klausa Augentalera.

Za Zvezdu su tog 10. januara protiv Beograda sa Karaburme igrali Stevan Stojanović, Miodrag Belodelić, Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki, Slobodan Marović, Dejan Savićević, Ilija Najdoski, Darko Pančev, Slaviša Binić, Duško Radinović i Vlada Stošić. Uz odsustvo Vladimira Jugovića, bila je to generacija čiji sastav će navijači Zvezde još dugo, dugo znati napamet kao pjesmu. Na klupi su sjedili klinci koji su godinama poslije toga nosili crveno-bijelo. Zvezdine divove na Paliluli su kao "saigrači" vidjeli Predrag Đorđević, Zoran Jovičić, Ivan Adžić, kasniji trener Zvezde Aleksandar Saša Janković...

Klinci koji su došli na stadion da gledaju moćnu Zvezdu i Mihajlovića prvi put u njoj popeli su se i na klupu gostujućeg tima, svako je htio da vidi crveno-bijele asove. Pogledajte fotografije sa te utakmice, u kojoj su mnogi gledali ka Siniši nakon najvećeg dotadašnjeg transfera domaćeg fudbala, o kojem je za MONDO govorio tadašnji čelnik sportskog sektora Vojvodine, Milorad Kosanović: "Cvele mi je rekao da čuvam Mihu da ne ode nigdje, a onda je Zvezda donijela pare i isplatila ga... To su najbolje potrošenih milion maraka u istoriji Crvene zvezde! Tu nije bilo nikakvih dilema. Ja sam ga i doveo poslije u Beograd, Cvele ga je vodio da bira stan. Svi su dobro prošli i Zvezda, i Vojvodina i Miha. S te strane nema primjedbi, ali s ove... Život je to."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC