• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha je 10. decembar slavio cijelog života! Zvezda platila 1.000.000 MARAKA, a Siniša se zauvijek sjećao tog dana!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Mihajlović zauvijek je pamtio dan u kojem je potpisao ugovor sa voljenim klubom.

 kad je siniša mihajlović prešao u crvenu zvezdu  Izvor: MN PRESS

Navijačima Crvene zvezde zauvijek će ostati u sjećanju duga kosa koja se talasa dok Siniša Mihajlović podignutih pesnica trči ka tribini sa najvatranijim navijačima. Pamtiće Bajern, Olimpik, Kolo-Kolo, pamtiće najblistavije trenutke klupske istorije. Trebalo bi da zapamte i 10. decembar, dan koji je Miha slavio i godinama nakon što mu je obilježio život.

Baš na taj dan Siniša Mihajlović postao je fudbaler Crvene zvezde i posljednji dio slagalice koju su zajedno sklapali Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Ljupko Petrović Cilj je bio evropska titula, a najskuplji srpski fudbaler u tom trenutku doputovao je iz Novog Sada kako bi ispunio dječački san.

Uspjelo mu je već šest mjeseci kasnije, a i tada je u mislima imao 10. decembar. 

"Stigao sam u Zvezdu na polusezoni, prije toga su već odigrani mečevi protiv Grashopersa i Glazgov Rendžersa. Sljedeća utakmica u Evropi je bila protiv Dinama iz Drezdena. Jugović i ja smo pojačali Zvezdu na zimskoj pauzi. Sećam se tačno da sam 10. decembra 1990. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Slavim više datuma, ali taj posebno pamtim. Svi smo imali strah kao mladi igrači, ali kako su se ređale pobjede raslo je i samopouzdanje. Vjerovali smo, bili hrabriji, postepeno smo rasli. Kulminacija je bio meč sa Bajernom, kada smo pobijedili i plasirali se u finale. Sjećam se da Bajern kod kuće nije izgubio ne znam tačno koliko godina u Evropi, a mi smo ih dobili u Njemačkoj rezultatom 2:1 i na Marakani odigrali 2:2. Sigurno da su Bajern i Olimpik bile bolje ekipe od nas, odnosno veća imena. Niko za nas nije znao, ali smo kasnije napravili velike karijere", ispričao je Siniša Mihajlović.

Pisalo se i pričalo tih godina o nevjerovatnom transferu, ali se ispostavilo da je Zvezda napravila pravi potez kada je kupila jednog od najboljih igrača domaće lige, momka koji je tokom prve godine u dresu Vojvodine pokazao kakva će karijera biti ispred njega.

"Sećam da je Ljupko rekao Džaji 'Ako želimo da osvojimo Ligu šampiona treba da uzmemo Mihajlovića i Jugovića'. To je tada bio najveći transfer u savezu, plaćen sam milion maraka u kešu. Dobio sam stan, auto i ugovor", prisetio se svojevremeno Mihajlović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC