• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dramatična završnica MONDO trke za najboljeg prognozera! Oni su naši Mesi i Mbape!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Finale Mundijala u Kataru bilo je najbolje u istoriji fudbala!

 MONDO kladionica sa Mundijala konačan rezultat Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

Kapiten "gaučosa" Lionel Mesi je kompletirao riznicu trofeja, osvojivši sve što se osvojiti moglo i time prekinuo rasprave ko je najbolji fudbaler u istoriji "najvažnije sporedne stvari na svijetu".

Samo finale je bilo najbolji dokaz zbog čega je fudbal ubjedljivo najpopularniji sport - Argentinci su pogocima Mesija i Anhela Di Marije poveli sa 2:0 i potpuno kontrolisali utakmicu dok nije bljesnuo Kilijan Mbape i sa dva gola u dva minuta uveo Francusku u produžetke.

U dodatnih 30 minuta, ponovo je Mesi doveo Argentice do prednosti, da bi prvim "het-trikom" poslije Džefa Harsta, engleskog napadača sa Mundijala 1966. godine, Mbape osigurao novo izjednačenje.

Francuska je potom bila u prilici da napravi senzacionalni preokret i stigne do trijumfa u 123. minutu, ali je najbolji golman Svjetskog prvenstva Emilijano Martinez odbranom za istoriju spasio "gaučose" i izborio penale.

Argentinski čuvar mreže se prometnuo u junaka nakon udaraca sa "bijele tačke" skinuvši jedan penal Kingsliju Komanu, a kad je Aurelije Tušemeni šutirao pored stative, bilo je jasno da će Argentina podići "zlatni globus". Završni udarac sa "kreča" uputio je Gonzalo Montijel za veliko slavlje prepuno suza...

Izvor: MONDO

Suza (ni)je bilo i u internoj redakcijskoj MONDO kladionici!

Debitant Haris je u posljednjoj utakmici Mundijala pogodio tačan rezultat 2:2 i izjednačio se sa braniocem trofeja Željkom sa istim brojem bodova, istim brojem pogođenih ishoda i tačnih rezultata.

Obojica su osvojila po 51 bod i podijelila trofej! S obzirom da propozicije nisu bile jasno precizirane, dogovoreno je pred start produžetaka da onaj ko pogodi osvajača Mundijala je konačni pobjednik.

Haris se odlučio za "trikolore", a Željko za Mesijevu Argentinu, pa je njemu redakcijski CIK dodijelio pola boda više i krunisao ga za kralja kladionica u MONDO redakciji.

Goranu je pripalo treće mjesto sa 47 bodova, iako se jedini može pohvaliti da je u pravom klađenju za žive pare tokom Svjetskog prvenstva izišao u plusu, Bojan je sakupio isti broj bodova, ali je "fulao" produžetke. Ipak, s obzirom da nije u pitanju Roma, nije se posebno nervirao, dok je Dragan poslije furioznog starta na Mundijalu posustao u finišu i osvojio pretposljednje mjesto.

Zli jezici bi rekli da su za to najviše krivi beogradski splavovi, ali to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo niti da demantujemo.

"Fenjer" je ovoga puta pripao najiskusnijem (čitaj najstarijem) Nebojši, kojeg nije mazila boginja Fortuna tokom Svjetskog prvenstva, ali će kao i svi fudbaleri ili treneri kod poraza, napraviti analizu, izvući pouke i vratiti se jači na narednom takmičenju.

A sljedeće je Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC