• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci TUŽILI FIFA, traže ogroman novac: Oštetili ste nas usred rata, to tako ne može!

Autor Dragan Šutvić

Šahtjor smatra da im je FIFA nanijela veliku štetu odlukom o "suspendovanju" ugovora njihovih igrača.

 šahtjor tužio fifa  Izvor: YouTube/screenshot/FC Shakhtar Donetsk

Ukrajinski klub Šahtjor tužio je FIFA i to Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i saslušanje ovim povodom očekuje se već u četvrtak. Razlog zbog kog je Šahtjor burno reagovao je odluka FIFA da "suspenduje" ugovore njihovih igrača zbog rata u Ukrajini, zbog čega su mnogi internacionalci iskoristili opciju i raskinuli ugovor, tako da klub iz Donjecka nije mogao da zaradi na njihovoj prodaji i smatraju da su time oštećeni.

Šahtjor smatra da im je FIFA time nanijela veliku štetu, zbog čega traže nadoknadu od 40 miliona evra, koja bi na neki način kompenzovala novac koji su izgubili tokom 2022. godine.

U saopštenju koje je objavio Sud za sportsku arbitražu iz Lozane navodi se da Šahtjor smatra da je odluka FIFA o "suspendovanju ugovora igrača" usljed rata u Ukrajini potpuno ilegalna i da nije bilo zakona u okviru kog je FIFA mogla da donese ovakvu odluku. Dodaju da FIFA ne smije i ne bi trebalo da se miješa u ovakve stvari. Optužuju ih da su prekršili i zakone Evropske unije, dodajući da su ovim potezom oštetili ukrajinske klubove.

Takođe, navodi se da je FIFA imala odgovornost da podrži i osnaži ukrajinski fudbal usred rata, a umjesto toga odlučili su da ih "kazne" tako što su dozvolili internacionalcima da raskidaju ugovore ako to žele.

Podsjetimo, veliki broj internacionalaca iz Šahtjora nije raskinuo ugovor nego je otišao na pozajmicu dok se situacija u Ukrajini ne smiri, tako da je recimo Manor Solomon završio u Fulamu, Pedrinjo u Atletiko Mineiru, dok je Markon otišao u Moncu. Ali, sve je to bilo poslije silnih pregovora sa njima i zbog odluke FIFA.

Dobra vijest je da nigdje nije mogao da ode najbolji igrač Šahtjora Mihajlo Mudrik, od koga očekuju da će zaraditi rekordan novac, čak i do sto miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC