• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ponovite finale Svjetskog prvenstva" Haos u Francuskoj zbog krađe, javilo se 200.000 ljudi

Autor Haris Krhalić

FIFA će gotovo sigurno ignorisati zahtjev navijača, kojih ima mnogo i smatraju da meč Argentina - Francuska treba da se ponovi.

 Francuzi traže ponavljanje finala Svjetskog prvenstva Izvor: Profimedia/UPI

Prošlo je već pet dana od finala Svjetskog prvenstva u Kataru u kome je Argentina poslije nevjerovatne drame savladala Francusku, međutim u zemlji šampiona iz 1998. i 2018. godine to još nisu preboljeli. Razlog zbog kog se Francuzi ljute je suđenje poljskog arbitra Simona Marčinjaka, odnosno smatraju da su grubo oštećeni u ovoj utakmici, prvenstveno zbog gola koji je u produžecima postigao Lionel Mesi.

Francuzi se ljute jer su u trenutku kada je Mesi postigao gol - rezervni igrači Argentine bili na terenu. I dok se Marčinjak "brani" protiv Francuza koji su postigli identičan gol nešto kasnije, stigao je nevjerovatan zahtjev...

Vjerovali ili ne, ali u Francuskoj je pokrenuta peticija za ponavljanje finala Svjetskog prvenstva, prvi put u istoriji fudbala. Na jednom od sajtova koji služe u ove najčešće uzaludne svrhe, skupljeno je već preko 200.000 potpisa, što nam govori koliko su navijači Francuske povrijeđeni zbog poraza i još se nadaju da bi FIFA mogla da ih posluša, međutim teško je očekivati da će poslije svega imati sluha za ovaj zahtjev.

"Sudije u finalu su potplaćene - nije bio penal za Argentinu i bio je faul nad Mbapeom kod drugog gola 'gaučosa'", navodi se u bijesnoj objavi o ponavljanju utakmice na sajtu za prikupljanje potpisa.

Podsjetimo, u međuvremenu je u Argentini održana velika proslava tokom koje je bilo čak i povrijeđenih jer je preko četiri miliona ljudi izašlo na ulice Buenos Ajresa kako bi dočekali šampione, dok je istovremeno organizovan i doček u Parizu, za fudbalere koji su se vratili sa srebrom oko vrata.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC