• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion svijeta iz 2018. godine se iznenada povukao! Bio važan igrač Francuske, sad završio karijeru

Autor Haris Krhalić

Poznati fudbaler Blez Matuidi odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru sa 35 godina.

 Blez Matuidi završio karijeru Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler Blez Matuidi odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru. Šampion svijeta sa Francuskom iz 2018. godine, koji je imao i te kako važnu ulogu u tadašnjem timu Didijea Dešana, iznenada se povukao nakon druge uzastopne sezone u američkoj MLS ligi. Očigledno je da to nije bio "san snova" za njega, i nije dočekao Mesija u Interu iz Majamija, tako da je danas saopštio odluku da više neće igrati profesionalni fudbal.

"Fudbale, toliko sam te volio... Fudbale, dao si mi toliko, ali došlo je vrijeme da kažem kraj. Ispunio sam toliko svojih snova iz djetinjstva, snova iz odraslog života, pa sam knedlom u grlu objavljujem da je vrijeme da okrenem stranu u životu. Hvala ti!", napisao je Blez Matuidi u oproštajnoj poruci.

Zanimljivo je da je Matuidi i prvi igrač iz sastava Francuske sa Svjetskog prvenstva 2018. godine koji se povukao, ali nije i najstariji. Rođen je 1987. godine, dok su Loris, Žiru, Mandanda i Rami stariji, ali im fudbal "nije dosadio".

Matuidi je inače najveći dio karijere proveo kao zadnji ili centralni vezni, dok je u sistemu Didijea Dešana bio na mjestu lijevog krila, davajući tako balans drugoj strani terena na kojoj je Mbape pravio dar-mar. Ispostavilo se da je to bio vrhunski potez selektora Francuske čija ekipa je 2018. godine uspjela da pokori planetu, pobijedivši u finalu Hrvatsku 4:2, dok im je možda tako nešto nedostajalo i ove godine protiv Argentine.

Matuidi je inače ponikao u ekipi Troa, da bi potom nosio dresove Sent-Etjena, Pari Sen Žermena, Juventusa i na kraju Inter Majamija. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 84 utakmice i postigao devet golova.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC