• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNA počast za "Nenu" Gavrilovića: LEGENDI Borca MURAL u Banjaluci! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Legendarnom igraču i treneru Borca odata je počast na sjajan način.

 mural za nenada gavrilovića bivšeg igrača i trenera borca  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nenad Gavrilović, legendarni fudbaler i trener Borca, preminuo je početkom aprila prošle godine u 75. godini.

Popularni "Neno" istinska je legenda kluba iz Platonove ulice i jedan od najvećih znalaca fudbalske igre koje su crveno-plavi ikad imali.

Činjenica da je Borcu, kao igrač i trener, posvetio praktično cijeli život dovoljno govori za sebe, a dokaz da nije i da nikad neće biti zaboravljen njegov doprinos uspjesima kluba je i mural koji je osvanuo u banjalučkom naselju Nova varoš!

Riječ je, naime, o zgradi u kojoj je Gavrilović živio sve dok nije smješten u Gerontološki centar u banjalučkom naselju Paprikovac, gdje je i preminuo.

Na muralu je, pored lika, imena i prezimena te godina rođenja i smrti, ispisana čuvena replika koju je Gavrilović izgovorio u jednom od intervjua, a glasi: "Za mene je Borac sve, i ljubav i život. Dao sam mu sve svoje fudbalske i životne godine. I nije mi žao, da mogu opet bih to uradio".

Za Borac je Gavrilović kao senior debitovao 25. juna 1966. godine protiv Istre u Puli, a sa Borcem je četiri godine kasnije izborio drugi nastup u Prvoj ligi Jugoslavije, nakon kultnog baraž-dvomeča sa imenjakom iz Čačka.

Bio je član legendarne generacije koja je 1974. godine igrala finale Kupa maršala Tita protiv splitskog Hajduka, a po završetku karijere, 1978. godine, okrenuo se trenerskom poslu.

Pomagao je 1988. godine tada glavnom treneru Husniji Fazliću i još jednoj slavnoj igračkoj generaciji da prvi i jedini put osvoji trofej u već pomenutom Kupu Jugoslavije, da bi 13 godina kasnije, kao pomoćnik Draganu Vukši, sa Borcem prvi put postao šampion Republike Srpske.

Predvodeći Slogu iz Trna, 1997. godine je osvojio kup-takmičenje pod okriljem FS RS i takmičenje u zapadnoj grupi Prve lige, da bi potom doživio poraz od Rudara iz Ugljevika u borbi za apsolutnog šampiona Republike Srpske.

Trenirao je još Omladinac, Vrbas, Krila Krajine, u to vrijeme prvoligaša Republike Srpske, i Gomionicu koju je iz Druge uveo u Prvu ligu RS, a u penziju ga je, 2014. godine, ispratio voljeni Borac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gracko_dijete_s_Lauša

Jako lijepo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC