• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati dobili veliko pojačanje - Ljubičić odabrao Hrvatsku ispred Austrije: Mogao igrati i za BiH

Autor Haris Krhalić

FIFA je odobrila promjenu državljanstva Robertu Ljubičiću.

 Robert Ljubičić će igrati za Hrvatsku Izvor: YouTube/GNK Dinamo Official TV/Screenshot

Robert Ljubičić će ubuduće predstavljati Hrvatsku, zvanično je potvrdila FIFA. Fudbaler rođen u Beču 1999. godine prvo je predstavljao selekciju Hrvatske do 20 godina, potom se "prešaltao" na U21 selekciju Austrije do 21 godine, da bi potom još jednom uputio molbu za promjenu sportskog državljanstva.

FIFA to nije dozvolila uoči Svjetskog prvenstva u Kataru i tako je možda ostavila Ljubičića bez bronzane medalje, ali će ubuduće Zlatko Dalić moći da računa na njega.

U pitanju je fudbaler koji može da igra u veznom redu, ali se odlično snalazi i na mjestu lijevog beka, gdje ga trenutno vide u Dinamu, vjerovatno i u reprezentaciji Hrvatske jer je to mjesto možda i jedino trenutno "klimavo".

Odbio je da igra za Austriju i odlučio se za Hrvatsku, iako ima pravo i da igra i za Bosnu i Hercegovinu pošto su njegovi roditelji iz Busovače. U prošlosti je Austrija redovno "otimala" igrače sa prostora Ex-Yu, samo u Srbiji pamtimo primjere Dragovića, Arnutovića i Kalajdžića, međutim Hrvatska je sada lako dobila bitku - posebno ako se uzme u obzir da su jedna od najboljih svjetskih reprezentacija u fudbalu.

"Nije bilo lako da donesem ovakvu odluku s obzirom na to da sam odrastao u Austriji, gdje sam se i fudbalski razvio, za šta svakako Austrija, moji treneri i klubovi imaju moju maksimalnu zahvalnost i poštovanje. Ipak, Hrvatska je u mojoj krvi, to je narod moje porodice i osjećao sam snažnu želju da predstavljam Hrvatsku kao svoju domovinu. Zahvaljujem HNS-u i Dinamu na podršci meni i porodici tokom ovog postupka, a ja ću i dalje naporno da radim kako bih zaslužio poziv u jednu od najboljih reprezentacija svijeta, što bi bilo ispunjenje sna", izjavio je Robert Ljubičić.

Ljubičić je ponikao u Sent Poltenu, da bi preko Rapida iz Beča stigao do Dinamo Zagreba. Sa "modrima" je ušao u Ligu šampiona i ove sezone već odigrao 26 mečeva i na njima zabilježio gol i tri asistencije.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joca

To je razlika nasih fudbalera i Hrvata. Njima je cast i zelja igrati za svoju zemlju. Koji patrioti! Svaka cast.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC