• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krajem mjeseca puni 45, ali Bufon još ne želi da se preda: "Đuzepe Meaca" i nakon 27 godina gleda legendu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je u dosadašnjem dijelu sezone upisao samo tri nastupa na golu Parme, Đanluiđi Bufon nije mogao da propusti veliki meč protiv Intera.

 Đanluiđi Bufon branio za Parmu protiv Intera Izvor: Profimedia

Đanluiđi Bufon 28. januara napuniće 45 godina, ali to mu večeras nije smetalo da zauzme svoje mjesto među stativama u duelu njegove Parme i favorizovanog Intera.

Iako se ove sezone samo tri puta našao u timu "žuto-plavih" u Seriji B, duel osmine finala Kupa Italije na stadionu "Đuzepe Meaca" nije želio niti htio da propusti.

Na kultom zdanju u Milanu svoj prvi meč odigrao je u godini kada je proslavio punoljetstvo (22. decembra 1996), a danas, 27 godina kasnije, ponovo se našao na terenu. Posljednji put? Nikad se ne zna. Znajući mentalitet jednog od najboljih golmana koje je Italija ikad imala, ne treba ga otpisivati dok zvanično ne kaže zbogom fudbalu.

Vojevao je Bufon brojne bitke sa Parmom, kasnije i Juventusom protiv Intera i Milana, a ukupno je u Seriji A odigrao više od 650 mečeva. Po odlasku iz redova "stare dame", kratko je nastupao za Pari sen Žermen, nakon čega se vratio u Juventus. Od pretprošle godine ponovo je član Parme, kluba u kojem je počeo karijeru i čiji dres je nosio u periodu od 1995. do 2001. godine.

Inter kao da se nije oporavio od kiksa protiv Monce proteklog vikenda. Stidljivo su "nerazuri" napadali ka golu Bufonu, ali veteranu nisu uspjeli da zaprijete do samog finiša meča. Ali, zato je na drugoj strani "prštalo".

Poprilično neočekivano Parma je ofanzivno izašla na teren, a nagrada za takvu igru stigla je u 38. minutu. Stanko Jurić, nekadašnji igrač splitskog Hajduka, koji je sredinom poluvremena zamijenio povrijeđenog Denisa Mana, raspalio je po lopti i Andre Onana nije imao nikakve šanse da zaustavi projektil hrvatskog veziste. Jurić je opasno zaprijetio i u finišu prvog dijela igre, iz voleja je ponovo pokušao da matira Onanu, ali se Kamerunac ovaj put nije dao iznenaditi - boksovao je loptu u korner i tako otklonio opasnost.

Očekivalo se da Bufon bude više zaposlen na "Meaci", ali Parmina "jedinica" praktično nije imala potrebe za ozbiljnom intervencijom. Mučio se Inter, gosti su odlučili da čuvaju stečeno vođstvo, dok domaći fudbaleri nisu uputili niti jedan šut u okvir gola protivnika sve do 88. minuta. Tada je Lautaro Martinez matirao Bufona i odveo meč u produžetak. Mogao je Edin Džeko, koji je ušao u 65. minutu kada je Simone Inzagi vidio da je "đavo odnio šalu", riješiti sve u regularnih 90 minuta, ali je u prvom minutu nadoknade njegov odličan šut uspio da odbrani Bufon, što je bila njegova prva intervencija na meču.

Prvi meč osmine finala italijanskog kup takmičenja ipak je okončan očekivano. Frančesko Aćerbi u 110. minutu pogodio je za 2:1, te omogućio svom timu da susret riješi prije penala. 

Branilac trofeja će u narednoj rundi igrati protiv pobjednika duela Atalanta - Specija, koji je na programu 19. januara.

KOPA ITALIJA - OSMINA FINALA:

Inter - Parma 1:1 (0:1) produžeci 2:1
/Lautaro Martinez 88, Aćerbi 110 - Jurić 38/

U srijedu:

Milan - Torino (21.00)

U četvrtak:

Fiorentina - Sampdorija (18.00)
Roma - Đenova (21.00)

17. januara:

Napoli - Kremoneze (21.00)

19. januara:

Atalanta - Specija (15.00)
Lacio - Bolonja (18.00)
Juventus - Monca (21.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC